Aöf Hakkında Sorun Cevaplayalım

AOFDESTEK

ADMİN
Yönetici
Admin
Bölüm:
İşletme
Ben 4 yillik iktisat fakultesi iktisat bolumu mezunuyum. 2. universite olarak tercih yaptigim bolumlerde daha once iktisat fakultesinde gectigim derslerden muaf olma gibi durum varmi? Turizm ve Seyahat bolumunu tercih etme dusuncem var. Staj zorunlulugu varmis. Is guc var calisiyorum staj ne kapsamda nasil oluyor bilginiz varmi?
Tskler.
Maalesef muafiyet bulunmamaktadır. Staj bilgilerini aşağı ekliyorum.

Turizm ve Otel İşletmeciliği ile Turizm Seyahat Hizmetleri Önlisans Programına kayıtlı öğrencilerin staj uygulaması :
Turizm ve Otel İşletmeciliği ile Turizm ve Seyahat Hizmetleri Önlisans Programlarına kayıt yaptıran öğrencilerin zorunlu (3 ay 90 işgünü) stajı bulunmaktadır. Turizm ve Otel İşletmeciliği Ön lisans programı 2. yarıyıla kayıt yaptıran öğrenciler, staj başvurusunda bulunabilir.

Stajlarını Nerelerde Yapabilirler :

Öğrenciler, Dekanlığın belirlediği staj uygulamasına uymak zorundadırlar. Öğrenciler staj yapabilecekleri tesisleri kendileri belirleyebilecekleri gibi Dekanlık tarafından da belirlenen tesislerde (kontenjan dâhilinde) stajlarını yapabilme imkânına sahiptirler.
Öğrenciler, stajlarını “Turizm İşletme” ya da “Turizm Yatırım Belgesi” bulunan otellerde ve tatil köyü işletmeleri ile staj komisyonunca uygun görülen kamu kuruluşlarında yapabilirler staj için uygun görülen turizm işletmelerinde devamlı statüde (kadrolu personel olarak) çalışan öğrenciler, bu durumu belgeleyerek stajlarını aynı işletmede yapabilirler.

AOFDESTEK

ADMİN
Yönetici
Admin
Bölüm:
İşletme
SORU : kastamonu üniversitesi fen-edebiyat fakültesi tarih bölümünde okuyorum. bu yıl birinci sınıf bitti. not ortalamam 3.73 (4.00 üzerinden) (100 üzerinden 93,25) ve tüm derslerden geçtim. yerleşme puanım da TS 325 idi. açık öğretim tarih bölümüne geçiş yapıp ikinci sınıftan devam edebilir miyim? Şimdiden teşekkürler...
Evet yatay geçiş ile geçiş yapıp açıköğretimden devam edebilirsiniz.

AOFDESTEK

ADMİN
Yönetici
Admin
Bölüm:
İşletme
İyi günler,
Ben
İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi (5 senelik örgün lisans programı)'nda 1. sınıfı bitirdim. 2. sınıfa geçiyorum.
Eczacılık programı ile birlikte açıköğretimden "Tıbbi Ve Aromatik Bitkiler" bölümünü birlikte okumak istiyorum.
Yani örgün bir şekilde eczacılık, açıktan tıbbi ve aromatik bitkiler programlarını birlikte okumam mümkün müdür ?

Cevaplarsanız çok sevinirim
İyi çalışmalar
Maalesef Tıbbi ve Aromatik Bitkiler bölümü Uzaktan Eğitim şeklinde eğitim vermektedir. Sınavsız İkinci Üniversite Kapsamında değildir.

cihanyuzgec

Yeni Üye
Maalesef Tıbbi ve Aromatik Bitkiler bölümü Uzaktan Eğitim şeklinde eğitim vermektedir. Sınavsız İkinci Üniversite Kapsamında değildir.
Ancak 1 aöf ön lisans ile 1 örgün lisansın birlikte okunabileceği söyleniyor.
Ben bu sene tekrar YGS-LYS ye girdim.
Bu sene tıbbi bitkiler aöf tercihi yapsam. Eczacılıkla birlikte okuyamaz mıyım ?

AOFDESTEK

ADMİN
Yönetici
Admin
Bölüm:
İşletme
Aöf ve örgün okuyabilirsin ama, aöf ile uzaktan eğitim farklı şeyler. Uzaktan eğitim ile örgün eğitim aynı kapıya çıkıyor. Aralarında ki fark birinde derslere evinden bilgisayardan giriyorsun, diğerinde ise sınıfta ders işliyorsun. Ama açıköğretim de kitapları alıp sadece sınavlara giriyorsun.

YGS, LYS ile hem örgün hem uzaktan eğitim okuyamazsın, çünkü ikisi de kontenjan sınırlamalı ve ikisinde de derse katılma durumu var.

akatsuki

Yeni Üye
Bölüm:
Fotoğrafçılık
merhabalar 2.sınıfa geçtim kayıt yenileme hangi tarihte oluyor acaba teşekkürler

AOFDESTEK

ADMİN
Yönetici
Admin
Bölüm:
İşletme
Kayıt yenilemeler Eylül sonu ekim başı gibi başlar.

Deletix

Yeni Üye
Bölüm:
Listede Yok
Lütfen cevaplarmısınız 7-17 Temmuz arasında Osym'de tercih işlemleri yapılacak ben Lys sınavına da girdim puanlarım düşük açık öğretimden okumak istiyorum Ösym kılavuzuna baktım ancak açık öğretim ile ilgili hiç bir bilgi yok bu tercih işlemini nasıl yapıcam kafam çok karıştı :(

tremendous

Forum Yöneticisi
Bölüm:
MEZUN
Lütfen cevaplarmısınız 7-17 Temmuz arasında Osym'de tercih işlemleri yapılacak ben Lys sınavına da girdim puanlarım düşük açık öğretimden okumak istiyorum Ösym kılavuzuna baktım ancak açık öğretim ile ilgili hiç bir bilgi yok bu tercih işlemini nasıl yapıcam kafam çok karıştı :(
Aöf Bölümlerini, kontenjanlarını ve 2013 puanlarını içeren detaylı bilgiler linkte 2014 Aöf Bölümleri Kontenjanları ve Puanları | Açıköğretim I Aöf I Anadolu Üniversitesi Sitesi yer almaktadır.

melinaki

Yeni Üye
Merhaba, benim bir kaç sorum olacaktı. Ben bir üniversitede yüksek lisans öğrencisiyim. AÖF Türk Dili Ve Edebiyatı bölümüne kayıt yaptırmak istiyorum fakat sınava girmem gerekir mi yoksa kaydımı direkt olarak yapabilir miyim? Bir ara İngilizce bölümü vardı ve bu bölümde devam zorunluluğu var diye duymuştum Türk Dili'nde de böyle bir zorunluluk var mıdır? Diğer bir sorum ise bu 4 yıllık bir bölüm, 2 yıl okuduktan sonra devam etmek istememem durumunda ön lisans diploması alabiliyor muyum? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

AOFDESTEK

ADMİN
Yönetici
Admin
Bölüm:
İşletme
Sınavsız ikinci üniversite kapsamında kayıt tarihleri içerisinde direk kayıt olacaksınız. Herhangi bir sınava girmenize veya başvurmuş olmanız gerekmemektedir. Dersleri siz üniversitenin verdiği kitaplara veya e-öğrenme sitesinden zamandan bağımsız olarak istediğiniz gibi çalışıp sadece sınavlara girmektesiniz. Evet önlisans diploması olarak ayrılabiliyorsunuz. Sonra istediğiniz bir zamanda Lisans tamamlama ile direk kayıt olup 3.sınıftan devam edebiliyorsunuz.

Eessra

Yeni Üye
Bölüm:
Kamu Yönetimi
Merhabalar. Ben kamu yonetimi okuyorum. Bu sene ikinci sinif olucam. Ortalamam ikinin uzerinde bu yuzden ustten ders almak istiyorum fakat kpss nedeniyle ikinci sinifta onlisans diplomasi alip 3 ten tekrar kayot yaptiricam. Ustten ders alirsam diploma aldiktan sonra bu derslerim yanar mi yoksa tekrar kayit oldugumda muaf olur muyum ?

sessizzlik

Yeni Üye
Bölüm:
MEZUN
Merkezi açıköğretim ve uzaktan eğitim sistemine göre öğretim yapan fakültelerin öğrencileri, kaydedildikleri ve bulundukları dönem, bölüm ve programda okutulan derslerin tümünü almak zorundadır.
Öğrenciler, Yükseköğretim Kurumlarından (merkezi açıköğretim ve uzaktan eğitim sistemi ile öğretim yapan fakülteler dâhil) daha önce aldıkları ve başardıkları dersler için ders transferi talebinde bulunamaz.

AOFDESTEK

ADMİN
Yönetici
Admin
Bölüm:
İşletme
Merhabalar. Ben kamu yonetimi okuyorum. Bu sene ikinci sinif olucam. Ortalamam ikinin uzerinde bu yuzden ustten ders almak istiyorum fakat kpss nedeniyle ikinci sinifta onlisans diplomasi alip 3 ten tekrar kayot yaptiricam. Ustten ders alirsam diploma aldiktan sonra bu derslerim yanar mi yoksa tekrar kayit oldugumda muaf olur muyum ?
Üsten ders alırsan alıp geçtiğin dersleri boşuna okumuş olursun. Çünkü önlisans diplomanız aldıktan sonra 3.sınıftan tümd ersleri alarak başlarsın.

mehmetttttttt

Yeni Üye
Bölüm:
Listede Yok
ben şuanda örgün öğretim okumaktayım. 2.üniversite hakkım oldugunu bilmiyordum ygs sınavına girerek tarım bölümünü kazandım fakat bu bölüme kayıt olmak istemiyorum bunun yerine hala istediğim bir bölüme girme hakkım var mı acaba?

AOFDESTEK

ADMİN
Yönetici
Admin
Bölüm:
İşletme
Mehmet, ikinci üniversite hakkın devam etmektedir.

edivardo

Yeni Üye
Bölüm:
Muhasebe Programı
merhabalar ben örgün olarak işletme son sınıfta okuyorum yalnız okudum okulun çalıştığım ilden farklı olması nedeniyle bi türlü okulumu bitiremedim ve alttanda dersim aöf geçiş yapsam kaçıncı sınıftan başlarım acaba ...

lumpen

Yeni Üye
Bölüm:
Adalet
MErhaba..ben tek dersten sınava girdim..ilk sınavım 50 ikinci 20 tek dersten aldığım puanda 20 ama not ortalamam 2.10 mezun olma şansım var mı ?

AOFDESTEK

ADMİN
Yönetici
Admin
Bölüm:
İşletme
merhabalar ben örgün olarak işletme son sınıfta okuyorum yalnız okudum okulun çalıştığım ilden farklı olması nedeniyle bi türlü okulumu bitiremedim ve alttanda dersim aöf geçiş yapsam kaçıncı sınıftan başlarım acaba ...
Yatay geçiş için belli şartlar var. Eğer okuduğunuz bölüm aöf de var ise son sınıfta iseniz son sınıftan başlarsınız. mrkburo@anadolu.edu.tr adresine TC kimlik numaranız adınız soyadınız okuduğunuz bölüm okul sınıf şeklinde yatay geçiş ile ilgili bilgi almak istediğinizi ifade eden bir mail atarsanız size yardımcı olacaklardır.

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

REKLAMLAR

Forum istatistikleri

Konular
17,436
Kullanıcılar
90,725
Son üye
marketplace-akkauntov-top