Ben 4 yillik iktisat fakultesi iktisat bolumu mezunuyum. 2. universite olarak tercih yaptigim bolumlerde daha once iktisat fakultesinde gectigim derslerden muaf olma gibi durum varmi? Turizm ve Seyahat bolumunu tercih etme dusuncem var. Staj zorunlulugu varmis. Is guc var calisiyorum staj ne kapsamda nasil oluyor bilginiz varmi?
Tskler.
Maalesef muafiyet bulunmamaktadır. Staj bilgilerini aşağı ekliyorum.
Turizm ve Otel İşletmeciliği ile Turizm Seyahat Hizmetleri Önlisans Programına kayıtlı öğrencilerin staj uygulaması :
Turizm ve Otel İşletmeciliği ile Turizm ve Seyahat Hizmetleri Önlisans Programlarına kayıt yaptıran öğrencilerin zorunlu (3 ay 90 işgünü) stajı bulunmaktadır. Turizm ve Otel İşletmeciliği Ön lisans programı 2. yarıyıla kayıt yaptıran öğrenciler, staj başvurusunda bulunabilir.
Stajlarını Nerelerde Yapabilirler :
Öğrenciler, Dekanlığın belirlediği staj uygulamasına uymak zorundadırlar. Öğrenciler staj yapabilecekleri tesisleri kendileri belirleyebilecekleri gibi Dekanlık tarafından da belirlenen tesislerde (kontenjan dâhilinde) stajlarını yapabilme imkânına sahiptirler.
Öğrenciler, stajlarını “Turizm İşletme” ya da “Turizm Yatırım Belgesi” bulunan otellerde ve tatil köyü işletmeleri ile staj komisyonunca uygun görülen kamu kuruluşlarında yapabilirler staj için uygun görülen turizm işletmelerinde devamlı statüde (kadrolu personel olarak) çalışan öğrenciler, bu durumu belgeleyerek stajlarını aynı işletmede yapabilirler.