Aöf Hakkında Sorun Cevaplayalım

rukensu

Yeni Üye
Bölüm:
İşletme
merhabalar bu dönem sadece 2 dersim kalmıştı ve sınav sonucunda derslerden (bc) harf notunu aldım
2012 1 1,770 1,820 Uyarı
2012 2 1,900 2,120 Başarılı
2013 1 2,700 2,330 Başarılı

şimdi mezunmuyum.

onrkrn

Yeni Üye
Bölüm:
İktisat
öncelikle merabalar ben ikinci üniversite kapsamında açıköğretim iktisat bölümüne kayıt yaptırdım ve bu ikinci senem.Bazı nedenlerden dolayı bu bölümü dondurup ve ya kaydımı silip bankacılık ve sigortacılık bölümüne kayıt yaptırmak istiyorum bu mümkün müdür ?
Şimdiden teşekkürler...

tremendous

Forum Yöneticisi
Bölüm:
MEZUN
öncelikle merabalar ben ikinci üniversite kapsamında açıköğretim iktisat bölümüne kayıt yaptırdım ve bu ikinci senem.Bazı nedenlerden dolayı bu bölümü dondurup ve ya kaydımı silip bankacılık ve sigortacılık bölümüne kayıt yaptırmak istiyorum bu mümkün müdür ?
Şimdiden teşekkürler...
Mevcut bölümden kaydınızı sildirip, eylülden sonra yeni bölüme kayıt olup, 1.sınıftan başlarsınız.

tremendous

Forum Yöneticisi
Bölüm:
MEZUN
Merhabalar daha oncede yazmistim ama cewap alamadim ben bu donem 6.yariyilda kaldgim derslaeri aldimn lakin ben onlisans diplomasi almak istiyorum kpss icin yalniz 2.sinifta yillik sisteme gore muhaseb e uygulamalari die bi dersim kalmisti onu ikiye bolom donemsonu is. Ve muhasebede bilgi yonetimi die ayrilmis bu donem donemsonu islemlerini de aldm sonuclar aciklandi butun derslerden AA ile gectim d.sonu islemleri ff kaldi:( bahar donemide muhasebede bilgi yonetimini alacam . Nasil olacak nasil alabilecgim onlisans diplomasini lutfen yardim
Önlisans diploması alabilmeniz için tüm dersleri (1. ve 2.sınıf dersleri ) vermiş olmanız gerekiyor..

Gulsh

Yeni Üye
Bölüm:
Sosyal Hizmetler
Teşekkür ederim. Dönemlik sistemden ve yıllık sistemden geçti ne anlama geliyor.

solovoi

Yeni Üye
Bölüm:
İşletme
merhaba,

işletme 3.sınıfdayım ve benim sorum şu staj imkanımız var mı? Böyle bir imkan varsa bankada staj yapmak istiyorum ama yeterli bir bilgi bulamadım malesef.

Birde ben ilk kez 3.sınıf sınavlarına girdim ve dönem ortalamam 3.71 ,genel ortalamam 1.82 olarak gözüküyor. Bahar dönemini okumadan nasıl ortalama hesabı yapılıyor? Aof'e dilekçeyle bildirmeli miyim yoksa?

tremendous

Forum Yöneticisi
Bölüm:
MEZUN
merhaba,

işletme 3.sınıfdayım ve benim sorum şu staj imkanımız var mı? Böyle bir imkan varsa bankada staj yapmak istiyorum ama yeterli bir bilgi bulamadım malesef.

Birde ben ilk kez 3.sınıf sınavlarına girdim ve dönem ortalamam 3.71 ,genel ortalamam 1.82 olarak gözüküyor. Bahar dönemini okumadan nasıl ortalama hesabı yapılıyor? Aof'e dilekçeyle bildirmeli miyim yoksa?

İşletme bölümünde staj zorunluluğu yok maalesef.

Dönem Not Ortalamanız ile Genel Not Ortalamanız arasındaki uçurumun olmasının sebebi yıllık dönemlik sistemden kaynaklanabilir.
Yani eski sistemden kalan kötü notlar. Bahar döneminde ortalamanızı 2.00'nin üzerine çıkarmaya çalışın..

solovoi

Yeni Üye
Bölüm:
İşletme
İşletme bölümünde staj zorunluluğu yok maalesef.

Dönem Not Ortalamanız ile Genel Not Ortalamanız arasındaki uçurumun olmasının sebebi yıllık dönemlik sistemden kaynaklanabilir.
Yani eski sistemden kalan kötü notlar. Bahar döneminde ortalamanızı 2.00'nin üzerine çıkarmaya çalışın..
staj zorunluluğu olmadığını biliyorum benim öğrenmek istediğim staj yapmak istersek buna imkan var mı? diğeri de ilk kez sınavlara girdiğimi söyledim eski notlarım olamaz yani ve ben geçiş yaptım örgün notlarım buna dahil değil ki o ortalamam da 3.50 civarı. Sistemin kendiliğinden ikinci dönem ortalamasını sıfır hesapladığını söylediler doğru yanlış bilmiyorum.

shadowww

Yeni Üye
iyi günler bir hafta sonra kayıt yenilem başlıyor,1.sınıftayım ders ekle sil yapıyormuyuz yoksa sadece harcımı yatıracaz

K

Kayıtsız Kullanıcılar

Misafir
istatistik dersi

]ben busene kamu yönetimi 3,sınıftayım güz dönmeminde 7 dersin beşini geçtik.2 dersten ff notu aldık.ancak ff notu aldığım derslerden biri 2,sınıftan istatistik dersi ben bu dersin telafisini nasıl yapacam?şimdi ben bahar dönemini geçsem bile 4,sınıfa geçemiyecekmiyim.seneye 3,sınıftan devammı edecem devam etsem bile seneye sadece 2 derstenmi sorumlu olurum.bu sene bütünleme olmayacakmı?bahar dönemine istatistiği ekleyememmi?tek ders sınavından yararlanamammı acaba?[/QUOTE]

tremendous

Forum Yöneticisi
Bölüm:
MEZUN
]ben busene kamu yönetimi 3,sınıftayım güz dönmeminde 7 dersin beşini geçtik.2 dersten ff notu aldık.ancak ff notu aldığım derslerden biri 2,sınıftan istatistik dersi ben bu dersin telafisini nasıl yapacam?şimdi ben bahar dönemini geçsem bile 4,sınıfa geçemiyecekmiyim.seneye 3,sınıftan devammı edecem devam etsem bile seneye sadece 2 derstenmi sorumlu olurum.bu sene bütünleme olmayacakmı?bahar dönemine istatistiği ekleyememmi?tek ders sınavından yararlanamammı acaba?
[/QUOTE]

2.sınıftan dersiniz varsa 4.sınıftan ders alamazsınız maalesef..
FF dersinizi seneye güz döneminde tekrar alıcaksınız.
İstatistik güz dönemine ait bir ders olduğu için bahar döneminde alamazsınız.
Tek ders sınavı mezun olması için sadece tek dersi olanlar için geçen yıl yapılmış olan bir sınavdır.
Bütünleme sınavı bu sene maalesef olmayacak.

K

Kayıtsız Kullanıcılar

Misafir
istatistik dersi

daha önce bi soru sorduk ama cevabı pek anlamadık şimdi ben bu sene kamu 3,sınıftayım 2,sınıftan istatistik dersimden ff notu aldım şimdi ben 3,sınıf bahar döneminde kayıt yaptırmamın bir anlamı kalıyormu?yani ben bu sene istatistik yüzünden sınıf tekrarımı yapacam veya ben gelecek sene güz döneminde tekrar 3,sınıf güz döneminde kaldığım derslerimi verecem ?yani şimdi benim mezun olma durumum bir senemi uzadı yoksa bi dönemmi uzamış oldu ben bahar döneminde kayıt yaptırırsam o zaman bahar dönmi 3,sınıf derslerimi alacam ve gelecek sene güz döniminde kaldığım derslerimi verecem ve 4,sınıfın güz dönemini 2015-2016 güz dönemindemi verecem saygılarımla...

saf

Yeni Üye
Bölüm:
İlahiyat
ben bu sene ilahiyat ön lisans mezunu olucamda ikinci üniversite olarak işletme,sosyoloji vs gibi bölüm seçerek 3 sınıftan devam edebilirmiyim ? eğer devam edemessem ikinci üniversite olarak normal 1 sınıftan başlamak için ygs sınavına girme şartı var mıdır ? şimdiden teşekkür ederim..

tremendous

Forum Yöneticisi
Bölüm:
MEZUN
ben bu sene ilahiyat ön lisans mezunu olucamda ikinci üniversite olarak işletme,sosyoloji vs gibi bölüm seçerek 3 sınıftan devam edebilirmiyim ? eğer devam edemessem ikinci üniversite olarak normal 1 sınıftan başlamak için ygs sınavına girme şartı var mıdır ? şimdiden teşekkür ederim..
Anadolu Üniversitesi; Meslek Yüksekokulları ve 2 Yıllık Önlisans Bölümleri mezunu olan öğrencilere Aöf Dikey Geçiş bölümleri olarak İşletme, İktisat, Kamu Yönetimi, Maliye, Çalışma Ekonomisi, Uluslararası İlişkiler, Sosyoloji, Konaklama Hizmetleri gibi 4 yıllık lisans programlarının 3.sınıfına dikey geçiş kapsamında direk kayıt hakkı vermektedir.

Sınavsız İkinci Üniversite ise : Başvuracağınız Üniversitenin Açıköğretim Bölümlerinden Birisinde Zaten okuyorsanız, o Üniversiteye Sınavsız İkinci Üniversite Kapsamında Başvuramazsınız. Örnek; Anadolu Üniversitesi Açıköğretim İşletme Okurken, Sınavsız İkinci Üniversite Kapsamında Anadolu Üniversitesi Sosyoloji Bölümüne Kayıt Olamazsınız. Ama İstanbul ve Atatürk Üniversitelerinin Açıköğretim Bölümlerine Kayıt Olabilirsiniz.

Sınavsız İkinci Üniversite için YGS sınavına girme şartı yok.

tezzy

Yeni Üye
Bölüm:
Uluslararası İlişkiler
iyi günler,
benim bi arkadaşım selçuk üni. 2 yıllık bilgisayar teknolojileri okuyordu ve şuan okulu bırakmış durumda açıktan o bölümü bitirebilme durumu var mı bilgilendirirseniz sevinirim :)

ellidokuz

Yeni Üye
Bölüm:
İşletme
selam ben son sınıfım yani 8. dönem geçen sene iki dersin sınavına girememiştim bu yüzden ortalamam 2.35 olduğu halde mezun olamadım, bu bahar döneminde yani yarın tekrar bu derslere gireceğim, sorum şu acaba benim genel not ortalamam baz alınırken geçen dönemki not ortalamammı baz alınacak yoksa onlar tamamen çöpe atılıp, sadece bu dönem bu gireceğim 2 ders üzerinden tekrar sıfırdanmı hesaplanacak genel not ortalamam.

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

REKLAMLAR

Forum istatistikleri

Konular
17,436
Kullanıcılar
90,725
Son üye
marketplace-akkauntov-top