Aöf Hakkında Sorun Cevaplayalım

AnesA

Yeni Üye
merhabalar..2 yıllık myo makine mezunuyum şimdi 3 ve 4.sınıfı açıköğretimle tamamlamak istiyorum öncelikle bu mümkün müdür ve bu durum sınavsız geçişle sağlanabiliyor mu..ve esas sormak istediğim kayıt yaptırıp eğitimimi tamamladığımda 4 yıllık makine bölümü mezunu olacak mıyım yoksa myo silinmiş mi olacak ve birde askerliği kısa dönem yapabiliyor muyum..bana bu sorularım hakkında yardımcı olursanız çok sevinirim

tremendous

Forum Yöneticisi
Bölüm:
MEZUN
merhabalar..2 yıllık myo makine mezunuyum şimdi 3 ve 4.sınıfı açıköğretimle tamamlamak istiyorum öncelikle bu mümkün müdür ve bu durum sınavsız geçişle sağlanabiliyor mu..ve esas sormak istediğim kayıt yaptırıp eğitimimi tamamladığımda 4 yıllık makine bölümü mezunu olacak mıyım yoksa myo silinmiş mi olacak ve birde askerliği kısa dönem yapabiliyor muyum..bana bu sorularım hakkında yardımcı olursanız çok sevinirim
Hoşgeldiniz aramıza..:)

1) MYO ve önlisans mezunları, Dikey Geçiş Kapsamında sınavsız olarak , Açıköğretim lisans bolumlerinin 3.sınıfına direk kayıt yaptırabilirsiniz..
Dikey Geçiş Tarihleri : 30 Eylül - 25 Ekim 2013 arası..

2) 2 yıllık makine önlisans mezunu diploması ve devam ettiğiniz bölümün lisans diplomasını alıcaksınız.. İki diplomanız olmuş olacak.. (önlisans ve lisans)

3) 4 yıllık mezun olduğunuzda kısa dönem askerlik yapabilirsiniz..

burcuaksoy

Yeni Üye
Bölüm:
İnsan Kaynakları
aof 1.sınıf ınsan kaynakları oğrencısıyım . Şimdi 2.sınıfa başladım fakat alt sınıftan bıçok dersten kaldım 2. sınıf oğrencısı oluyor muyum ve kaldığım dersler için ayrı bir ücret ödeyecek miyim ?

tremendous

Forum Yöneticisi
Bölüm:
MEZUN
aof 1.sınıf ınsan kaynakları oğrencısıyım . Şimdi 2.sınıfa başladım fakat alt sınıftan bıçok dersten kaldım 2. sınıf oğrencısı oluyor muyum ve kaldığım dersler için ayrı bir ücret ödeyecek miyim ?
Kaldıgınız dersler ve 2.sınıf dersleri birlikte toplam 45 kredi ders alabilirsiniz.
Kaldığınız her ders için 15-20 TL civari ek bir ücret ödeyeceksiniz...

mahirylmz

Yeni Üye
Merhaba Atatürk Üniversitesine ikinci üniversite olarak kayıt yaptırmak istiyorum ama sınavlar internet ortamında yapılacakmış. Riskli degil mi? Elektrikler kesilse ne olacak? İnternette araştırdım ama herhangi bir bilgiye ulaşamadım.

tremendous

Forum Yöneticisi
Bölüm:
MEZUN
Merhaba Atatürk Üniversitesine ikinci üniversite olarak kayıt yaptırmak istiyorum ama sınavlar internet ortamında yapılacakmış. Riskli degil mi? Elektrikler kesilse ne olacak? İnternette araştırdım ama herhangi bir bilgiye ulaşamadım.
a) Ara (vize) sınavları online (çevrimiçi) olarak internet üzerinden yapılmaktadır.

b) Yarıyıl sonu (final) ve (bütünleme) sınavları ise; öğrenci yoğunluğuna bağlı olarak, belirlenecek olan sınav merkezlerinde hafta sonlarında ve yüz yüze oturumlar şeklinde yapılmaktadır..

Atatürk Üniversitesinde eğitim görmekte olan çok sayıda öğrenci bulunmaktadır...

banucannn

Yeni Üye
Bölüm:
İktisat
merhabalar,
ben 2009 yılında 4 yıllık üniversitenin iktisat bölümünden önlisans alarak ayrıldım ve açıköğretim lisans tamamlama iktisat bölümüne kayıt yaptırdım. ilk sene harç yatırdım fakat sınavların bir kısmına giremedim.başarısız oldum tüm derslerden. daha sonra hiç harç yatırmadım. kaydın silinmesi gibi birşey olmadığı için uzun bir süre üstüne düşmedim.şimdi devam etmek istiyorum. sorum şu: ben yeniden lisans tamamlamanın işletme bölümüne kayıt yaptırabilir miyim? yoksa iktisat yaptırdığım için onu devam etmek zorunda mıyım? şimdiden teşekkürler.

tremendous

Forum Yöneticisi
Bölüm:
MEZUN
merhabalar,
ben 2009 yılında 4 yıllık üniversitenin iktisat bölümünden önlisans alarak ayrıldım ve açıköğretim lisans tamamlama iktisat bölümüne kayıt yaptırdım. ilk sene harç yatırdım fakat sınavların bir kısmına giremedim.başarısız oldum tüm derslerden. daha sonra hiç harç yatırmadım. kaydın silinmesi gibi birşey olmadığı için uzun bir süre üstüne düşmedim.şimdi devam etmek istiyorum. sorum şu: ben yeniden lisans tamamlamanın işletme bölümüne kayıt yaptırabilir miyim? yoksa iktisat yaptırdığım için onu devam etmek zorunda mıyım? şimdiden teşekkürler.
Kaydınızı sildirip, dikey geçişle İşletme 3.sınıfa kayıt yaptırabilirsiniz..

banucannn

Yeni Üye
Bölüm:
İktisat
teşekkürler. peki iktisatta devam etmem mi daha iyi olur yoksa işletmeyi tercih edeyim mi?bu konudaki fikriniz nedir? işletme dersleri daha kolay gibi görünüyor.

tremendous

Forum Yöneticisi
Bölüm:
MEZUN
teşekkürler. peki iktisatta devam etmem mi daha iyi olur yoksa işletmeyi tercih edeyim mi?bu konudaki fikriniz nedir? işletme dersleri daha kolay gibi görünüyor.
İşletme dersleri iktisat derslerine göre daha kolaydır.. Gelecekte ne olmak isteğinizle vereceğiniz bir karar..

İşletme bölümü tanıtımı : http://www.aofdestek.net/isletme/3-acikogretim.isletme.fakultesi.html
İktisat bölümü tanıtımı : http://www.aofdestek.net/iktisat/62441-acikogretim.iktisat.bolumu.detaylari.html linkleri incelemenizi öneririrm.

fuataltan

Yeni Üye
Arkadaşlar merhaba,

Aöf bürosunu aramama rağmen hala net bir bilgi alamadım.

Adalet önlisans 2.sınıf öğrencisiyim.1.sınıftan alttan baya ders kaldı.Kayıt yenilerken standart 205 TL olan ücret bana ne kadar kabarır?
Sorumlu olunan ders başı ne kadar ücret alınıyor?

tremendous

Forum Yöneticisi
Bölüm:
MEZUN
Arkadaşlar merhaba,

Aöf bürosunu aramama rağmen hala net bir bilgi alamadım.

Adalet önlisans 2.sınıf öğrencisiyim.1.sınıftan alttan baya ders kaldı.Kayıt yenilerken standart 205 TL olan ücret bana ne kadar kabarır?
Sorumlu olunan ders başı ne kadar ücret alınıyor?
Her ders için ekstra 15-20 TL ücret ödenecektir...

waterlily

Yeni Üye
Bölüm:
Kamu Yönetimi
Ben açıköğretim 4 yıllık kamu yönetimi mezunuyum...acaba açıköğretimin yüksek lisansı var mı ve başvuru koşulları nasıldır? bana yardımcı olabilecek ve beni bu konuda aydınlatabilecek arkadaşlar varsa acele bilgilerinizi bekliyorum....

tremendous

Forum Yöneticisi
Bölüm:
MEZUN
Ben açıköğretim 4 yıllık kamu yönetimi mezunuyum...acaba açıköğretimin yüksek lisansı var mı ve başvuru koşulları nasıldır? bana yardımcı olabilecek ve beni bu konuda aydınlatabilecek arkadaşlar varsa acele bilgilerinizi bekliyorum....
Açıköğretim'de yüksek lisans yok maalesef...

Lmabel

Yeni Üye
Aöf Hakkında Sorun Cevaplayalım

Aöf hakkında aklınıza gelen her soruyu bu konuda sizler için cevaplamaktayız. yapmanız gereken tek şey soruyu konuya yazmaktır arkadaşlar. Aklınızda açıköğretim ile ilgili merak ettiklerinizi, kafanıza takılanları, sormak isteyipte muhatap bulamadığınız soruları, hepsini bu konunun altına eklerseniz yönetici ve bilgili arkadaşlarımız sizi cevaplayacaklardır...

İyi Forumlar Dileriz...

mrb ben örgün öğretim gıda teknolojisi mezunuyum. bu sene aof işletmeye kayıt yaptırmayı düşünüorum lisans tamamlama için. bazı sorularım olcak.

1-örgün öğretimden gelip lisansa tamamlayanların kayıt dönemi ne zaman.? ne kadar yatırıoruz.?
2-fark dersleri nelerdir hangilerini alıcam.?
3- geçme notları nasıldır.? yani belli bir barajı var mı yoksa örgündeki gibi mi.?

arkadaşlar lütfen bana bi yardımcı olun bu konularda

tremendous

Forum Yöneticisi
Bölüm:
MEZUN
mrb ben örgün öğretim gıda teknolojisi mezunuyum. bu sene aof işletmeye kayıt yaptırmayı düşünüorum lisans tamamlama için. bazı sorularım olcak.

1-örgün öğretimden gelip lisansa tamamlayanların kayıt dönemi ne zaman.? ne kadar yatırıoruz.?
2-fark dersleri nelerdir hangilerini alıcam.?
3- geçme notları nasıldır.? yani belli bir barajı var mı yoksa örgündeki gibi mi.?

arkadaşlar lütfen bana bi yardımcı olun bu konularda
Hoşgeldiniz aramıza :)

1) 30 Eylül - 25 Ekim arası... http://www.aofdestek.net/aof.kayit.islemleri/62486-acikogretim.fakultesi.2013.2014.harc.ucretleri.html linkinden harç ücretlerine bakabilirsiniz.
2) 2013-2014 fark dersleri henuz açıklanmadı... http://www.aofdestek.net/aof.kayit.islemleri/58625-acikogretim.fakultesi.dikey.gecis.fark.dersleri.html gecen yılın dikey geciş fark dersleri...
3) Genel Not Ortalamanız 2.00 üzerinde ve FF dersiniz olmaması gerkiyor..

taylan58

Yeni Üye
İyi Günler ARkadaslar

ben bu sene 4. sınıfa geçtim kayıt yenileme tarihi yanlıs mı cunku kısa dogru yapıyoduk 16-27 eylül deniyor dogrumu ? birde neden erken tarihe alındı çalısma süresi uzasın diyemi yoksa takvimde bütünleme için yer açmayamı calısıyorlar , ayrıca kayıttan hemen sonra kitapları alabilecekmiyiz yoksa kayıt yapılacak ve gene ocak gibimi alacagız , birde sınav tarihlerini yazarsanız sevinirim

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

REKLAMLAR

Forum istatistikleri

Konular
17,436
Kullanıcılar
90,725
Son üye
marketplace-akkauntov-top