Günün Sözü

Mütevazı insanların parıltısı daha azdır.
Ama ”oksijen” gibidirler Varlıkları hemen anlaşılmasa da yokluklarında nefes almak zorlaşır...!

Boşuna uğraşmamak gerek; ana sütüyle adam olamayandan, inek sütüyle hiç bir şey olmaz !!

Ne zaman halimi arz etmek istesem seni yalnız bulamıyorum, seni yalnız bulduğumda da kendimi asla bulamıyorum.

Fuzuli

Ağaç kurdu için ağaç; bok böceği için gübre helva gibidir...

Gençliğin kıymetini ihtiyarlar, huzûrun kıymetini huzûrsuzlar, sıhhatin kıymetini hastalar, hayatın kıymetini ölüler bilir.* Hatim-i Esam

Söküklerini dik sözlerinin, dilini kalbine yanaştır; dilinle söylediğini kalbinle de söyle. Dikiş tutmuyorsa şayet, söylenmeyi bırak; sus, kalbinden geçmeyeni diline değdirme..

Hz Mevlana

Peşimden koşan çok diye sevinme! İktisat derki;'Fiyat düşünce Talep artar''...

"İlişkiler artık sms paketi gibi. Ya haftalık, ya aylık ! Ha birde -her yöne olanı var -.-"​

Tezgahta domates satan pazarcıyla fiyatta anlaşmak kadar kolay değildir ilişkiler. Ne pazarcının bitireyim de gideyim telaşı olur, senin kalbinde... Ne de ucuz olsun diye çürük çarık sevdalar taşırsın içinde. Sevmek zor, güvenmek mümkün değil. Şimdi akşam pazarı, ucuz birliktelikler kapış kapış bu devirde. Birazdan bit......er her şey, yerler ezilmiş pişmanlıklar içinde. Sonra mı? Sonra sıra çöpçülerde.

'Susmak mâna eksikliğinden değil, belki mânanın derinliğindendir.'[Hz.mevlana]

Herhangi bir kimsede, gizli bir aşk derdi yoksa, o yaşıyormuş gibi görünse de, onun gönlü ve canı yoktur. O âdeta gezen, dolaşan bir ölüdür. Eğer aklın varsa, git de Hak'dan derd iste, çünkü derdsiz olmak, aşk derdine düşmemek, tedavisi imkansız bir hastalıktır.

AkLını Başına AL Da, Fanî OLan Bu Dünya Zindanında Kimseden Vefa Arama! Bu Dünyanın Vefası BiLe Vefasızdır.." Hz. Mevlana

Gönlüme bir ateş düştü yanar ha yanar yanar
Ümit gönlümün ekmeği kumar ha kumar kumar [MAS]

Sır gibi seversen eğer,muradın gerçekleşir.
Çünkü tohum, toprağa gizlenirse yeşerir.

- Hz.Mevlana

Kaybettiğinde değil, vazgeçtiğinde yenilirsin. ' Che '

Geri