Aöf Hakkında Sorun Cevaplayalım

offffff

Yeni Üye
Bölüm:
Çalışma Ekonomisi
ben çalışma ekonomisi öğrencisiyim ve hangi dersten geçtim hangi dersten kaldım toplam kaç ders alıcam vs. bu tür bilgileri alabileceğim bir buton bulamadım bana yardımcı olurmusunuz tşkler.

AOFDESTEK

ADMİN
Yönetici
Admin
Bölüm:
İşletme
daha önce bi soru sorduk ama cevabı pek anlamadık şimdi ben bu sene kamu 3,sınıftayım 2,sınıftan istatistik dersimden ff notu aldım şimdi ben 3,sınıf bahar döneminde kayıt yaptırmamın bir anlamı kalıyor mu?yani ben bu sene istatistik yüzünden sınıf tekrarı mı yapacam veya ben gelecek sene güz döneminde tekrar 3,sınıf güz döneminde kaldığım derslerimi verecem ?yani şimdi benim mezun olma durumum bir senemi uzadı yoksa bi dönemmi uzamış oldu ben bahar döneminde kayıt yaptırırsam o zaman bahar dönmi 3,sınıf derslerimi alacam ve gelecek sene güz döniminde kaldığım derslerimi verecem ve 4,sınıfın güz dönemini 2015-2016 güz dönemindemi verecem saygılarımla...
Kredili sistemle beraber sınıfta kalma durumu da ortadan kalktı. Yalnız 1. sınıftan herhangi bir dersten kaldığınızda, 3.sınıfın o dönemin derslerinden alamıyorsunuz. Eğer kalan dersiniz 1.sınıf dersi ise okulu bir dönem uzatmış oldunuz. Diyelim ki bu bahar döneminde ki dersleri almadınız veya bazılarından kaldınız, o almadığınız veya kaldığınız dersleri bir sonraki yıl bahar döneminde alabiliyorsunuz. Güz dönemi derlserini güz dönemlerinde, bahar dönemi derslerini bahar döenmlerin de alabilirsiniz.

AOFDESTEK

ADMİN
Yönetici
Admin
Bölüm:
İşletme
iyi günler,
benim bi arkadaşım selçuk üni. 2 yıllık bilgisayar teknolojileri okuyordu ve şuan okulu bırakmış durumda açıktan o bölümü bitirebilme durumu var mı bilgilendirirseniz sevinirim :)
Selamlar maalesef yok. Ama kaydını sildirmediyse aöf bölümlerinden istediğine sınavsız ikinci üniversite kapsamında kayıt olabilmekte.

AOFDESTEK

ADMİN
Yönetici
Admin
Bölüm:
İşletme
selam ben son sınıfım yani 8. dönem geçen sene iki dersin sınavına girememiştim bu yüzden ortalamam 2.35 olduğu halde mezun olamadım, bu bahar döneminde yani yarın tekrar bu derslere gireceğim, sorum şu acaba benim genel not ortalamam baz alınırken geçen dönemki not ortalamam mı baz alınacak yoksa onlar tamamen çöpe atılıp, sadece bu dönem bu gireceğim 2 ders üzerinden tekrar sıfırdanmı hesaplanacak genel not ortalamam.
Genel not ortalaması her dönemin derslerinden alınan notlar ve ders kredileri hesaplanarak bulunan ve bütün dönemleri kapsayan bir ortalamadır. Bu gireceğiniz iki dersten de alacağınız notlar etki edecektir ama çok büyük değişiklikler olmayacaktır. Eğer Genel not ortalamanız 2.35 ise bu derslerden FF getirmediğiniz sürece geçeceğinizi düşünüyorum.

AOFDESTEK

ADMİN
Yönetici
Admin
Bölüm:
İşletme
ben çalışma ekonomisi öğrencisiyim ve hangi dersten geçtim hangi dersten kaldım toplam kaç ders alıcam vs. bu tür bilgileri alabileceğim bir buton bulamadım bana yardımcı olurmusunuz tşkler.
ogrenci.anadolu.edu.tr adresinden Türkiye linkinden öğrenci sayfanıza giriş yaptığınızda oradan bilgilerinize ulaşabilirsiniz.

ellidokuz

Yeni Üye
Bölüm:
İşletme
Genel not ortalaması her dönemin derslerinden alınan notlar ve ders kredileri hesaplanarak bulunan ve bütün dönemleri kapsayan bir ortalamadır. Bu gireceğiniz iki dersten de alacağınız notlar etki edecektir ama çok büyük değişiklikler olmayacaktır. Eğer Genel not ortalamanız 2.35 ise bu derslerden FF getirmediğiniz sürece geçeceğinizi düşünüyorum.
Teşekkür ederim sevgili admin.

K

Kayıtsız Kullanıcılar

Misafir
Diplomanın Büroya ulaşması kaç gün sürüyor?

kpss ataması için diplomamı alıp dilekçeyle ösym ye başvurmam gerekiyor.tercihlerden önce bu işlemin yapılması gerekiyormuş. aöf nin sitesinde diploma en geç 20 gün sonra bürolarda olur diyor fakat bir kaç araştırma yaptığımda erken aldığını belirtenler var. bürolara en geç ne kadar zamanda gelmiş şimdiye kadar bilgisi olan var mı? bu arada diplomamı izmir konak bürosundan alacağım..

tremendous

Forum Yöneticisi
Bölüm:
MEZUN
kpss ataması için diplomamı alıp dilekçeyle ösym ye başvurmam gerekiyor.tercihlerden önce bu işlemin yapılması gerekiyormuş. aöf nin sitesinde diploma en geç 20 gün sonra bürolarda olur diyor fakat bir kaç araştırma yaptığımda erken aldığını belirtenler var. bürolara en geç ne kadar zamanda gelmiş şimdiye kadar bilgisi olan var mı? bu arada diplomamı izmir konak bürosundan alacağım..

Diplomalar, 15 ila 20 gün içerisinde AOF bürolarına gelmektedir.
AÖF büronuza daha erken gelirse ancak alabilirsiniz.
AOF büronuzla irtibata geçiniz.

sustum

Yeni Üye
arkadaşlar pedagojik formasyon için bana mesaj geldi nasıl başvuru yapacağız internettenmi yoksa yakın olduğum üniversitemeyi bilsi olanlar lütfen cevaplasın

AOFDESTEK

ADMİN
Yönetici
Admin
Bölüm:
İşletme
İnternet üzerinden ön başvuru şeklinde olmakta idi. Maalesef tarih geçti.

anexxom

Yeni Üye
Bölüm:
Sosyoloji
Merhaba! ben aöf sosyoloji bölümü öğrencisiyim...1.ve 2.sınıfın derslerini tamamen temizledim.not ortalamam 3,12.ama bu sene 3.yılım bir sene kaybım var 3,sınıftan hiç ders almadım acaba bir sene kaybımın olması örgüne yatay geçiş yapmamda bir problem yaratırmı...yardımcı olursanız sevinirim...tşkler....

lsagdic

Yeni Üye
Bölüm:
İşletme
Merhaba. Sınıf hesabıyla anlatırsam 3 sınıfım ve 149 kredim var önümüzdeki sene boyunca en fazla 90 kredi alıp 239 a tamamlayabilirim peki ya geriye kalan 1 kredi için yani 1 ders için 1 senemi okuyacağım yok mudur çaresi?

SHNIYDER

Yeni Üye
Bölüm:
MEZUN
Merhabalar 2 yıllık myo muhasebe bölümü bitirdim açıköğretimden tekrar muhasebeye devam etme gibi birşey varmı? yani açık öğretimde muhasebe bölümü varmı? varsa 4 yıllık muhasebe diploması alabiliyormuyum?

curah

Yeni Üye
Bölüm:
İşletme
ikinci üniversite imkanı ile aof işletme bölümünde 2.sınıfta okuyorum. mezun olduktan sonra yine ikinci üniversite imkanı ile 2 yıllıık bir bölüme kaydolabilirmiyim.

komandos

Yeni Üye
Bölüm:
İktisat
Ben 4 yillik iktisat fakultesi iktisat bolumu mezunuyum. 2. universite olarak tercih yaptigim bolumlerde daha once iktisat fakultesinde gectigim derslerden muaf olma gibi durum varmi? Turizm ve Seyahat bolumunu tercih etme dusuncem var. Staj zorunlulugu varmis. Is guc var calisiyorum staj ne kapsamda nasil oluyor bilginiz varmi?
Tskler.

tarihabisi

Yeni Üye
Bölüm:
Tarih
SORU : kastamonu üniversitesi fen-edebiyat fakültesi tarih bölümünde okuyorum. bu yıl birinci sınıf bitti. not ortalamam 3.73 (4.00 üzerinden) (100 üzerinden 93,25) ve tüm derslerden geçtim. yerleşme puanım da TS 325 idi. açık öğretim tarih bölümüne geçiş yapıp ikinci sınıftan devam edebilir miyim? Şimdiden teşekkürler...

cihanyuzgec

Yeni Üye
İyi günler,
Ben
İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi (5 senelik örgün lisans programı)'nda 1. sınıfı bitirdim. 2. sınıfa geçiyorum.
Eczacılık programı ile birlikte açıköğretimden "Tıbbi Ve Aromatik Bitkiler" bölümünü birlikte okumak istiyorum.
Yani örgün bir şekilde eczacılık, açıktan tıbbi ve aromatik bitkiler programlarını birlikte okumam mümkün müdür ?

Cevaplarsanız çok sevinirim
İyi çalışmalar

AOFDESTEK

ADMİN
Yönetici
Admin
Bölüm:
İşletme
Merhaba! ben aöf sosyoloji bölümü öğrencisiyim...1.ve 2.sınıfın derslerini tamamen temizledim.not ortalamam 3,12.ama bu sene 3.yılım bir sene kaybım var 3,sınıftan hiç ders almadım acaba bir sene kaybımın olması örgüne yatay geçiş yapmamda bir problem yaratırmı...yardımcı olursanız sevinirim...tşkler....
Yatay Geçiş yapabilmeniz için;
Açıköğretim programlarından örgün öğretim programlarına yatay geçiş başvurusunun yapılabilmesi için, öğrencinin öğrenim görmekte olduğu programdaki genel not ortalamasının 100 üzerinden 80 (4 üzerinden 3,20) veya üzeri olması ya da kayıt olduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanının, geçmek istediği üniversitenin diploma programının o yılki taban puanına eşit veya bu puandan daha yüksek olması gerekmektedir.

denmektedir.

Sizin not ortalamanız 3,12 ise 3,20 şartını karşılayamıyorsunuz görünüyor. BU durumda siz başvuracağınız üniversitenin yatay geçiş için kabul etiği not ortalamasına tabii olacaksınız. Onun dışında 3. yılınız olmasının önemli olacağını sanmıyorum.

AOFDESTEK

ADMİN
Yönetici
Admin
Bölüm:
İşletme
Merhaba. Sınıf hesabıyla anlatırsam 3 sınıfım ve 149 kredim var önümüzdeki sene boyunca en fazla 90 kredi alıp 239 a tamamlayabilirim peki ya geriye kalan 1 kredi için yani 1 ders için 1 senemi okuyacağım yok mudur çaresi?
Üniversite verdiği derslerin toplam kredisi 240 olmaktadır. Buna göre kredileri ayarlamaktadır. Yani hiç bir dersten kalmadıysanız 4 yılda okulu bitiriyor olmanız gerekiyor. Yok kaldığınız ders var ise okulunuz 1 dönem uzar.

AOFDESTEK

ADMİN
Yönetici
Admin
Bölüm:
İşletme
Merhabalar 2 yıllık myo muhasebe bölümü bitirdim açıköğretimden tekrar muhasebeye devam etme gibi birşey varmı? yani açık öğretimde muhasebe bölümü varmı? varsa 4 yıllık muhasebe diploması alabiliyormuyum?
İşletme, İktisat, Kamu Yönetimi, Maliye, Çalışma Ekonomisi, Uluslararası İlişkiler, Konaklama İlişkileri bölümlerinden birisinin 3.sınıfına Dikey Geçiş kapsamında sınavsız olarak direk kayıt olabilirsiniz.

Muhasebeden devam etmek istiyorsanız sizin için İşletme daha uygun olacaktır.

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

REKLAMLAR

Forum istatistikleri

Konular
17,436
Kullanıcılar
90,725
Son üye
marketplace-akkauntov-top