Açıköğretim Sorular ve Cevaplar ( Aklınıza Takılanlar ve Cevapları )

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

aysklc

Yeni Üye
iyi günler geçmiş yıl sınav sorularını çalışırken dikkatimi çekti ve size danışmak istedim; 2004 yılı muhasebe uygulamaları ara sınav soruları ile 2006 yılı muhasebe uyg. ara sınav soruları aynı gibi geldi bana çok dikkatimi çekti size danışmak istedim inceliyebilir ve cevap yazabilirseniz çok memnun kalırım saygılar..

gozdee_06

Yeni Üye
mrb ben açıköğretim sağlık kurumları işletmeciliği okuyorm bu yıl son senem ve dgs ye gireceğim yalnız geçiş yapabileceğim bölümler sadece sağlık idaresi ve sağlık kurumları işletmeciliği oda sadece baskent ünide war . sağlık idareside sadece hacettepede war.. öğrenmek istediğim ben okuduğum bölümden ayrıca işletme veya iktisata örgün eğitim olarak geçiş yapabilirmiyim.. yardımcı olursanız sevinirim..

hülya_

Yeni Üye
mrb myo mezunuyum dikey geçişle aöf e kayıt oldum şimdi 3.sınıf işletme okuyorum seneye dgs girmek istiyorum girebiliyormuyuz acaba yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkür ederim ....

aöfbaşarı

Yeni Üye
mrb ben myo mezunuyum dikey geçişle aöf e kayıt oldum bu sene kesin iki desrten kaldım bütünlmye grmeden dersleri 4. sınıfta alttan alablrmyım

karakaya07

Yeni Üye
ben haziranda önlisans yerel yönetimler bölümü mezunu olacağım.
3. sınıfa devam edip lisans mezunu olmak istiyorum hangi bölümleri seçebilirim ? birde şunu merek etmekteyim 3. sınıfa geçtiğimde seçtiğim bölümün 1. ve 2. sınıftan görmediğim dersleri görecekmiyim ?

erkannnn

Yeni Üye
iyi günler ben soruları açamıyorum belge açma şifrenizi girin diyo

gohan

Kaldırım Mühendisi
mrb myo mezunuyum dikey geçişle aöf e kayıt oldum şimdi 3.sınıf işletme okuyorum seneye dgs girmek istiyorum girebiliyormuyuz acaba yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkür ederim ....
verdiğiniz bilgiler yetersiz ama size dgs giriş koşullarını yazayım.
19.2.2002 tarih ve 24676 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik” uyarınca, yükseköğretim programlarına dikey geçiş için başvuracak adaylarda söz konusu programlardan en çok beş yıl önce mezun olmuş olma şartı aranır. Adaylar dikey geçiş için yapılacak sınavlara en çok üç kez girebilirler. O yıl son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olanlar da başvurabilirler.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) meslek yüksekokullarının son sınıf öğrencileri ve mezunları ve aynı koşullarda yurtdışından mezun olup denkliği kabul edilen adaylar da DGS’ye başvurabilirler.
Gerek merkezi yerleştirme gerekse özel yetenek sınavıyla öğrenci alan meslek yüksekokulu son sınıf öğrencileri ve mezunları, kendi alanlarındaki özel yetenek sınavı veya merkezi sistemle öğrenci alan lisans programlarına dikey geçiş yapmak istiyorlarsa DGS’ye girmek zorundadırlar. Özel yetenek sınavı ile öğrenci alan lisans programlarına dikey geçiş de merkezi olarak yapılır.
Türk Cumhuriyetleri ile Türk ve Akraba Toplulukları Sınavı (TCS) sonuçlarına göre ülkemizdeki meslek yüksekokullarına yerleştirilen adaylardan dikey geçiş yapmak isteyenler DGS’ye girerler, ancak bu adaylar DGS Kılavuzunda yer alan kontenjanlardan yararlanamazlar. Dikey geçiş yapmak istediklerini Yükseköğretim Kuruluna bildiren adayların yerleştirilme istekleri, yerleştirildikleri önlisans programını 2 yılda tamamlamış olmaları, mezuniyet not ortalamalarının en az %60 ve DGS puanlarının tercih ettikleri lisans programına ilgili yılda DGS sonucuna göre en düşük puanla yerleşen adayın puanından en fazla 50 puan altında olması şartıyla, Yükseköğretim Kurulu tarafından değerlendirilir.
Açıköğretim ve meslek yüksekokullarının önlisans programlarından mezun olanlardan kendi alanlarındaki açıköğretim lisans programlarına devam etmek isteyenlerin bu sınava girmeleri gerekmemektedir. Bu durumdaki adaylar kendi alanlarındaki açıköğretim lisans programlarına doğrudan kayıt hakkına sahiptirler. Bu konudaki başvuruların ilgili yükseköğretim kurumuna yapılması gerekmektedir.
Açıköğretim dahil öğretim süresi dört ve daha fazla yıl olan programlardan önlisans diploması alan veya alacak olanlar DGS’ye başvuramazlar.

gohan

Kaldırım Mühendisi
herkese selam arkadaşlar yeni bir üye olarak yazıyorum mazur görün
ben laborant ve veteriner sağlığı
sağlık kurumları işletmeciliği arasında kalsın
şimdi arkadaşlar sizce hangisi daha iyi bilen bi arkadaş varsa bana bilgi versin
ikisinide sevdim ama hangisi iş olanağı bakımından iyidir lütfen bilgi verin teşekkürler
biz ne desek yalan olur sen karar vermen lazım :)

ksk_prens

Yeni Üye
Bölüm:
Kamu Yönetimi
aynen hayat senin hayat

OZGURHAN

Yeni Üye
Ad-soyad: özgür özlü

ders as ys bs başarı
1002 - genel işletme 57 63 - 61 g
1003 - davranış bilimlerine giriş 57 50 - 52 g
1005 - iktisada giriş 37 17 - 23 k
1032 - iletişim bilgisi 53 43 - 46 k
1074 - uygarlık tarihi 67 43 - 50 g
1099 - temel bilgi teknolojileri 53 57 - 56 g
1216 - yabancı dil 80 63 - 68 g
1410 - hukuka giriş 77 47 - 56 g

arkadaslar bu durumda ben 2 sınıfa gecmıs durumdayım dımı??

ASMAN

Yeni Üye
555 sınav kural ihlali ibaresi 3 final sınav sonucumda var.. şok oldum.. ne yapmalıyım.. yasal hakkım nedir. dava açabilirmiyim.. teşekkürler...

iktisatcii

Yeni Üye
evet

QUOTE=OZGURHAN;232718]Ad-soyad: özgür özlü

ders as ys bs başarı
1002 - genel işletme 57 63 - 61 g
1003 - davranış bilimlerine giriş 57 50 - 52 g
1005 - iktisada giriş 37 17 - 23 k
1032 - iletişim bilgisi 53 43 - 46 k
1074 - uygarlık tarihi 67 43 - 50 g
1099 - temel bilgi teknolojileri 53 57 - 56 g
1216 - yabancı dil 80 63 - 68 g
1410 - hukuka giriş 77 47 - 56 g

arkadaslar bu durumda ben 2 sınıfa gecmıs durumdayım dımı??[/QUOTE]

sinemank

Yeni Üye
ticaret hukuku dersinden nasıl gececeğim bana yardımcı olurmusnuz

tugbis

Yeni Üye
herkeze mrb büte kaldım bana yardımcı olurmusunuz bütte ara ve finalden mi sorumluyuz tüm üniteleremi calışmam gerekiyo

ASMAN

Yeni Üye
benim soruma kesin cevap verecek var mı?

finalde 3 dersten 555 yazıyor . yani sınav kural ihlali.. büte girebilir miyim..sonuçta kopya çekmedim..

emre68100

Yeni Üye
slm benim bi sorum olacaktı. sınıf tekrarı yapan bir aöf li bir dahaki öğretim yılında onur veya yüksek onur belgesi için belirtilen kriterleri sağladığında bu belgelereden herhangibirini alabilirmi yoksa bir önceki senet sınıf tekrarı yaptığı için alamaz mı ?
( Örneğin ben 3. sınıf işletmede 2009 - 2010 sınıf tekrarı yaptım fakat bu yıl 4 e geçtim )

lampard

Yeni Üye
mrb arkadaşlar yaw ben kamu yönetimi 3.sınıfa geçdim mezun olmama 2sene var o süreçde kamunun yanında 2yıllık aof önlisans da okumak istiyorum bu mümkünmü acaba lys girmedim ama ister istemez bi soru daha aklımı gurcalıyo eğer mümkünse kamu ile okucam 2yıllığın sınavları aynı anda çakışırmı .........

reminder_y

Yeni Üye
slm arkadaşlar benim şimdi hazırlıktan 1 tane dersim kaldı 3. sınıftanda 2 tane hazırlıktaki dersi vermeden 4 e geçemezmiyim.?
veya büttede kalırsam hazırlıktaki dersten tekrar hazırlıkmı okuyorum baştan yani

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

REKLAMLAR

Forum istatistikleri

Konular
17,436
Kullanıcılar
90,725
Son üye
marketplace-akkauntov-top