Açıköğretim Sorular ve Cevaplar ( Aklınıza Takılanlar ve Cevapları )

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

izmitli

Yeni Üye
merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım hepinize başarılar diliyorum

BLaX!s

Yeni Üye
İyi Günler
işletme 3.sınıfa geçtim ve uzaktan egitim görüyom ve eshişehirdeki anadolu üniversitesinde okumak istiyorum seneye yani 4.sınıfı
fakülteye geçmek için kriterler war mı warsa nelerdir
şimdiden çok teşekkürler.

gizemm

Yeni Üye
mrhba.. mersinde meslek lisesinde okuorz üniversteyi istediqimiz yerde acık öqretimden okusak okuL puanın bi etkisi var mı?

teorik1986

Yeni Üye
2009-2010 öğretim yılı Öğretim Gideri 2. taksidi: 140,00 TL
2009-2010 öğretim yılı Cari Hiz.Mal.Öğr.Kat. 2. taksidi: 39,00 TL
2010-2011 öğretim yılı Öğretim Gideri 1. taksidi: 205,00 TL
2010-2011 öğretim yılı Cari Hiz.Mal.Öğr.Kat. 1. taksidi: 63,75 TL
Kayıt yeniletmek için ödemeniz gereken toplam miktar: 447,75 TL

2010-2011 öğretim yılı Öğretim Gideri 2. taksidi: 205,00 TL
2010-2011 öğretim yılı Cari Hiz.Mal.Öğr.Kat. 2. taksidi: 63,75 TL

Kayıt yeniletmem için gereken param yok şu anda yinede sınavlara girebiliyormyum ??yardımcı olrsanız sevinirm teşekkrlr son tarih 21 aralık sanırım.

AOFDESTEK

ADMİN
Yönetici
Admin
Bölüm:
İşletme
İyi Günler
işletme 3.sınıfa geçtim ve uzaktan egitim görüyom ve eshişehirdeki anadolu üniversitesinde okumak istiyorum seneye yani 4.sınıfı
fakülteye geçmek için kriterler war mı warsa nelerdir
şimdiden çok teşekkürler.

Açık ve uzaktan öğretimden örgün öğretim programlarına geçiş yapılabilmesi için öğrencinin öğrenim görmekte olduğu programdaki genel not ortalamasının 100 üzerinden en az 80 olması gerekiyor. Bunun dışında üniversitenin şartlarınıda sağlaman gerekli.

AOFDESTEK

ADMİN
Yönetici
Admin
Bölüm:
İşletme
mrhba.. mersinde meslek lisesinde okuorz üniversteyi istediqimiz yerde acık öqretimden okusak okuL puanın bi etkisi var mı?
Açıköğretimde barajı geçmeniz kayıt için yeterlidir. yanlızca Edebiyat gibi kontenjanlı bölümlerde okul puanının etkisi olur.

AOFDESTEK

ADMİN
Yönetici
Admin
Bölüm:
İşletme
2009-2010 öğretim yılı Öğretim Gideri 2. taksidi: 140,00 TL
2009-2010 öğretim yılı Cari Hiz.Mal.Öğr.Kat. 2. taksidi: 39,00 TL
2010-2011 öğretim yılı Öğretim Gideri 1. taksidi: 205,00 TL
2010-2011 öğretim yılı Cari Hiz.Mal.Öğr.Kat. 1. taksidi: 63,75 TL
Kayıt yeniletmek için ödemeniz gereken toplam miktar: 447,75 TL

2010-2011 öğretim yılı Öğretim Gideri 2. taksidi: 205,00 TL
2010-2011 öğretim yılı Cari Hiz.Mal.Öğr.Kat. 2. taksidi: 63,75 TL

Kayıt yeniletmem için gereken param yok şu anda yinede sınavlara girebiliyormyum ??yardımcı olrsanız sevinirm teşekkrlr son tarih 21 aralık sanırım.
24 Aralık'a kadar kaydınızı yeniletebilirsiniz. Kayıt yeniletmezseniz bu yıl kaydınız dodurulmuş olur ve öğrencilik haklarından yararlanamazsınız. Sınavlara giremez kitap alamaz paso alamazsınız.

didi_

Yeni Üye
Merhaba ben meslek lisesi mezunuyum. AÖF'den hangi bölümlere sınavsız geçiş yapabilirim?

turkceci

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar. Ben 9 Eylül Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği (İkinci Öğretim) 1. sınıfta okuyorum. Anlayacağınız gibi gece öğrenimi görüyorum. Merak ettiğim konu şu; ikinci öğretim olmam açıköğretimden uluslararası ilişkiler veya edebiyat bölümlerini okumama engel mi? Yoksa açıköğretimden 2.üniversiteyi okumamamın ikinci öğretim olmamla bir alakası yok mu?

AOFDESTEK

ADMİN
Yönetici
Admin
Bölüm:
İşletme
Merhaba arkadaşlar. Ben 9 Eylül Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği (İkinci Öğretim) 1. sınıfta okuyorum. Anlayacağınız gibi gece öğrenimi görüyorum. Merak ettiğim konu şu; ikinci öğretim olmam açıköğretimden uluslararası ilişkiler veya edebiyat bölümlerini okumama engel mi? Yoksa açıköğretimden 2.üniversiteyi okumamamın ikinci öğretim olmamla bir alakası yok mu?

Engel teşkil etmez. Ama Edebiyat bölümü kontenjanlı bölüm olduğu için sınava girip puanını tutturman gerekli. Ama Uluslararası ilişkilerde bir sıkıntı yok.

bilecikfb

Yeni Üye
selam arkadaşlar. forumu nerdeyse baştan aşağı okudum soracağım sorunun cevabını bulamadım. ben doğuş üniversitesinde ingilizce işletme okuyorum bu yıl 2. sınıfı tamamlıyorum fakat alttan 2 tane dersim kalıyor bu şekil açıköğretime geçip 3. ve 4. sınıfı orada işletme bölümünde okuyabilirmiyim? bilgilendirirseniz çok sevinirim. teşekkürler

AOFDESTEK

ADMİN
Yönetici
Admin
Bölüm:
İşletme
Alttan dersin varken, yada şöylede diyebiliriz önlisans mezunu değilsen yada olamayacaksan geçiş yapamazsın maalesef.

BiyologTs

Yeni Üye
Bölüm:
İlahiyat
merhaba arkadaşlar 2. sınıfım ve ben güz dönemi kaydını yenilemedim ve şimdi bahar dönemi kayıdını yenileyeceğim acaba güz dönemi harcı olan 1. taksiti ödemek zorundamıyım ve bahar dönemimde güz döneminin derslerini alabilmek imkanım varmı yoksa güz dönemi seneye mi kalacak bilgilendirirseniz çok sevinirim...

FOLLOWME

Yeni Üye
Selam arkadaşlar,

Açıköğretim [dikey geçiş], İşletme Fakültesi 3. sınıf işletme bölümü öğrencisiyim. Muğlada yaşıyorum. Seneye Kocaelinde aöf hazırlık, aöf derslerinin verildiği bir dershanede eğitim görmek istiyorum. Kocaelindeki yüzyze danışmanlık olan derslere de girmek istiyorum. Bunun için Kocaelindeki herhangi bir özel yurda diğer örgün öğretim öğrencilerinden ayrım yapılmadan [onlar gibi] kaydımı yaptırabilir miyim, böyle bir hakkım var mı, bilgilerinize ihtiyacım var.

Yaptığım bir araştırmaya göre böyle bir hakkımız var ama her yurt bunu kabul eder mi, gerçi aynı parayı ve aynı hizmeti verecekleri için bir problem çıkmaz diye umuyorum ama gene de sizlerin bilgisine danışmak istedim. Mesela ben gitsem kocaelindeki herhangibir özel yurda burada dershaneye gidiyorum diyip kayıt yaptırmak istesem sorunsuz, örgünlerden ayrım yapmadan, örgün değerinde kayıt yaparlar mı

AşağıdakiYönetmeliği okuyunuz, Teşekürler şimdiden.

KararSayısı : 2009/15692

Ekli �ÖzelÖğrenciYurtlarıYönetmeliğindeDeğişiklikYapılmasınaDairYönetmelik�inyürürlüğekonulması; MilliEğitimBakanlığının 25/8/2009 tarihlive 6390 sayılıyazısıüzerine, 5661 sayılıYüksekÖğrenimÖğrenciYurtlarıveAşevleriHakkındakiKanunaEkKanunun 1 incimaddesiile 3797 sayılıMilliEğitimBakanlığınınTeşkilatveGörevleriHakkındaKanunun 42 ncive 59 uncumaddelerinegöre, BakanlarKurulu�nca 15/12/2009 tarihindekararlaştırılmıştır.

Abdullah GÜL
CUMHURBAŞKANI

ÖZEL ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK
YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 11- Aynı Yönetmeliğin 21 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
�Madde 21- Ortaöğretim veya yükseköğretim kurumlarında sınavlara girmek veya bu kurumlara kayıtlarını yaptırmak, açıköğretim lisesi veya açıköğretim fakültesinde yüz yüze eğitimi gerektiren derslere katılmak ya da yükseköğrenime hazırlayıcı dershanelere devam etmek için yurtta barınma ihtiyacı duyan öğrenciler ile Kamu Personeli Seçme Sınavı ve açıköğretim sınavlarına hazırlık dershanelerine devam edenler, yurt yönetimince belirlenen şartları kabul etmek ve durumlarını belgelendirmek kaydıyla yurtta barındırılabilir.
İhtiyaç olması ve açık kapasite bulunması hallerinde, ders yılı ile sınırlı olmak üzere, yükseköğretim yurtlarında ortaöğrenim öğrencileri, ortaöğretim yurtlarında ise yükseköğrenim öğrencileri barındırılabilir. Ancak, bunun için yurdun faaliyet göstereceği binanın fiziki durumunun hizmete uygun olması, her öğrenci grubunun aynı binanın ayrı kat veya bloklarında yerleştirilmeleri, giriş ve çıkış kapıları ile banyo ve tuvaletlerin her öğrenci grubu için ayrı olması gerekir.
Geçici olarak barındırılanların kimlik, okul veya kurum ve dershane bilgileri, yurt müdürlüğünce en geç beş gün içinde il veya ilçe milli eğitim müdürlüğüne bildirilir.�

dokuzoglu

Yeni Üye
merhaba
ben işletme 3.sınıftayım
ara sınavda kaç üniteden sorumluolduğumuzu nasıl öğrene bilirm :)

amigo

Yeni Üye
selam ben aöf 4, sınıf öğrencisiyim master hakkında bilgi alıcaktım tezli ve tezsiz arsındaki fark nelerdir ve ille alese girmek şart mıdır?2. ise polislik hakkında bilgi verebilirmisiniz

only roses

Özel Üye
Bölüm:
MEZUN
Tezli ve tezsiz yüksek lisans programlarına müracaatta; başvurulan programın puan türünde standart ALES puanının en az 55, ÜDS (alanı ile ilgili) veya eşdeğer sınavlardan en az 35, lisans mezuniyet not ortalamasının en az %60, bağıl değerlendirme sisteminde ise 2.40/4.00 olma şartı aranır diye biliyorum daha ayrıntılı araştırmanızda yarar var.
Polislik hakkında şu linki inceleyebilirsiniz
Polis Meslek Eğitimi

omuar

Yeni Üye
iyi günler.sizlere bir sorum olacaktı(ders sorusu).beni mazur görün lütfen! yeni oldugum için nereye soracagımı bilemedim.
sorum şu:
bir sağlık kurumunda sunulan bir sağlık hizmetleriyle ilgili şu biilgler elde edilmiştir.
birim saışt fiyatı = 3000ytl/hizmet biriim
birim degiken maliyeti =750ytl/hizm birimi
hastahanenin topl.sabit maliyeti=9000.000ytl
topl. satış miktarı=5000hizm birimi
a)sağlık kurumunun bu hizmet ile ilgili katkı payı ne kadardır?
b)sağlık kurumu 5000 hizmet birimi satarak hangi faaliyet sonucu elde sonucunu elde etmiştir?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

REKLAMLAR

Forum istatistikleri

Konular
17,436
Kullanıcılar
90,727
Son üye
krarennDrype