Selam arkadaşlar,
Açıköğretim [dikey geçiş], İşletme Fakültesi 3. sınıf işletme bölümü öğrencisiyim. Muğlada yaşıyorum. Seneye Kocaelinde aöf hazırlık, aöf derslerinin verildiği bir dershanede eğitim görmek istiyorum. Kocaelindeki yüzyze danışmanlık olan derslere de girmek istiyorum. Bunun için Kocaelindeki herhangi bir özel yurda diğer örgün öğretim öğrencilerinden ayrım yapılmadan [onlar gibi] kaydımı yaptırabilir miyim, böyle bir hakkım var mı, bilgilerinize ihtiyacım var.
Yaptığım bir araştırmaya göre böyle bir hakkımız var ama her yurt bunu kabul eder mi, gerçi aynı parayı ve aynı hizmeti verecekleri için bir problem çıkmaz diye umuyorum ama gene de sizlerin bilgisine danışmak istedim. Mesela ben gitsem kocaelindeki herhangibir özel yurda burada dershaneye gidiyorum diyip kayıt yaptırmak istesem sorunsuz, örgünlerden ayrım yapmadan, örgün değerinde kayıt yaparlar mı
AşağıdakiYönetmeliği okuyunuz, Teşekürler şimdiden.
KararSayısı : 2009/15692
Ekli �ÖzelÖğrenciYurtlarıYönetmeliğindeDeğişiklikYapılmasınaDairYönetmelik�inyürürlüğekonulması; MilliEğitimBakanlığının 25/8/2009 tarihlive 6390 sayılıyazısıüzerine, 5661 sayılıYüksekÖğrenimÖğrenciYurtlarıveAşevleriHakkındakiKanunaEkKanunun 1 incimaddesiile 3797 sayılıMilliEğitimBakanlığınınTeşkilatveGörevleriHakkındaKanunun 42 ncive 59 uncumaddelerinegöre, BakanlarKurulu�nca 15/12/2009 tarihindekararlaştırılmıştır.
Abdullah GÜL
CUMHURBAŞKANI
ÖZEL ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK
YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK
MADDE 11- Aynı Yönetmeliğin 21 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
�Madde 21- Ortaöğretim veya yükseköğretim kurumlarında sınavlara girmek veya bu kurumlara kayıtlarını yaptırmak, açıköğretim lisesi veya açıköğretim fakültesinde yüz yüze eğitimi gerektiren derslere katılmak ya da yükseköğrenime hazırlayıcı dershanelere devam etmek için yurtta barınma ihtiyacı duyan öğrenciler ile Kamu Personeli Seçme Sınavı ve açıköğretim sınavlarına hazırlık dershanelerine devam edenler, yurt yönetimince belirlenen şartları kabul etmek ve durumlarını belgelendirmek kaydıyla yurtta barındırılabilir.
İhtiyaç olması ve açık kapasite bulunması hallerinde, ders yılı ile sınırlı olmak üzere, yükseköğretim yurtlarında ortaöğrenim öğrencileri, ortaöğretim yurtlarında ise yükseköğrenim öğrencileri barındırılabilir. Ancak, bunun için yurdun faaliyet göstereceği binanın fiziki durumunun hizmete uygun olması, her öğrenci grubunun aynı binanın ayrı kat veya bloklarında yerleştirilmeleri, giriş ve çıkış kapıları ile banyo ve tuvaletlerin her öğrenci grubu için ayrı olması gerekir.
Geçici olarak barındırılanların kimlik, okul veya kurum ve dershane bilgileri, yurt müdürlüğünce en geç beş gün içinde il veya ilçe milli eğitim müdürlüğüne bildirilir.�