Açıköğretim Sorular ve Cevaplar ( Aklınıza Takılanlar ve Cevapları )

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

AOFDESTEK

ADMİN
Yönetici
Admin
Bölüm:
İşletme
Merhaba
Ben 2. üniversite kapsamında Uluslararası İlişkiler 1. sınıf öğrencisiyim 7-8 Nisan 2012 de yapılacak ara sınavlarda kitapta bulunan toplam ünitelerin yarısından sorumlu olduğumuzu duydum doğru mu? Yani 16 ünite varsa 8 üniteden sorumluyuz?
Diğer sorum : Öğrenci kimlik kartını henüz almadım mart ayı içinde alsam geç olur mu?
3. Sorum 2. dönem harçları sınav sonucu sonrasında mı yatıralacak ?
Teşekkürler
Yardımcı olursanız çok memnun olurum

1. Sorunuz doğru, ara sınavda ünitelerin yarısından, final ve bütünlemede tamamından sorumlusunuz...

2. Sorunuz için, sınavlardan önce almanız yeterlidir. Ama sınavlardan önce muhakkak alın.

3. sorunuz için, Kayıt harç ücretlerinin ikinci taksitleri için normal ödeme süresi 29 Şubat'ta sona eriyor. Geç yatırırsanız bir sıkıntı çıkmaz. Ama aylık %2-3 civarı bir faiz işlemektedir.

AOFDESTEK

ADMİN
Yönetici
Admin
Bölüm:
İşletme
Merhaba. Uludağ Üniversitesi Ekonometri bölümü okuyorum. 2. sınıf bitecek bu sene. Açıköğretim'den sınavsız 2. üniversite ile İşletme bölümünü okumak istiyorum.

İşletme bölümüne 3. sınıftan başlayabilir miyim? Yoksa 1. sınıftan mı başlanıyor.

Teşekkürler
Geç cevapladığım için özür dilerim sorunuzu yeni gördüm.

İkinci üniversite kapsamında 1.sınıftan başlıyorsunuz. Eeğr 2 yıllık bir bölüm okuyorsanız DGS kapsamında sınavsız olarak direk 3.sınıftan başlarsınız.

pesimistica

Yeni Üye
myo mezunuyum dikey geçiş ile bu yıl işletme fakültesine kayıt yaptırdım.2. harç taksidini şubat ayında ödemezsek kayıdımız silinir mi ? duyduğuma göre az bir faizle daha sonra da ödeyebiliyormuşuz. kaydımız silinmiyor ve sınavlara girebiliyrmusuz. doğru mudur bu bilgi? bir de kayıt yaptırdıktan sonra öğrenci kimlik kartımı almadım. bir türlü vakit bulup gidemedim. bu zamana kadar almamış olmam sorun yaratır mı ? son olarak aöf nin kendi sitesinden aldığım kendi şifremle giriş yaptığımda bilgilerimi görebiliyorum ama aldığım dersler sınav tarihleri falan yazmıyor ?

AOFDESTEK

ADMİN
Yönetici
Admin
Bölüm:
İşletme
myo mezunuyum dikey geçiş ile bu yıl işletme fakültesine kayıt yaptırdım.2. harç taksidini şubat ayında ödemezsek kayıdımız silinir mi ? duyduğuma göre az bir faizle daha sonra da ödeyebiliyormuşuz. kaydımız silinmiyor ve sınavlara girebiliyrmusuz. doğru mudur bu bilgi? bir de kayıt yaptırdıktan sonra öğrenci kimlik kartımı almadım. bir türlü vakit bulup gidemedim. bu zamana kadar almamış olmam sorun yaratır mı ? son olarak aöf nin kendi sitesinden aldığım kendi şifremle giriş yaptığımda bilgilerimi görebiliyorum ama aldığım dersler sınav tarihleri falan yazmıyor ?
Harçların 2.taksitini Şubat ayı içinde ödemezseniz kaydınız silinmez, sadece aylık 3-5 tl gibi bir faiz işler. Sınavlara girmenizde bir sakınca olmaz. Kimliğiniz sınavlara girerken lazım olacak o yüzden sınavlardan önce almaya çalışın. Geç almanız bir sorun çıkarmaz. Sınavlar ara sınav 7-8 Nisan, Final 2-3 Haziran bütünleme ise eylül ayında. Sınav giriş belgesi sınavlara bir iki hafta kala yayınlanır.

K

Kayıtlı Olmayan

Misafir
Merhabalar..
Ben işletme 4. sınıf ögrencisiyim.. Bu sene sistem degişti malum..Biz bundan etkilenmiyoruz ama kulagıma gelen bazı söylentilerin dogru olup olmadıgını merak ediyorum..
Bu sene geçmiş yıllardan soru çıkmayacakmış hatta benzerleri bile baya zorlayacaklarmış bu dogru mu ? Çünkü kpss çin ayrıca dershaneye gidiyorum çalışma planımı ayarlamam lazım.. en kısa zamanda cvp verirseniz sevinirim kolay gelsin..

cekomas

Yeni Üye
Bölüm:
Kamu Yönetimi
s.a hocam ya aynı dertte bende var tüm dersleri geçtim matematikten kaldım çalışıyom ama kafaya girmiyo ne lanet bir dersse birde bırakın mat-1 ri en zor matematik konuları lise matematik hocasına çıkan soruları götürüyorum yapmakta zorlanıyor o geçme işlemini nasıl yapıcaz ne zaman yapılıyor yenıden sınava falanmı giricez o konuda bilgi alabilirmiyim kamu yönetiminden başka bölüme geçiş nasıl oluyor ve ne zaman oluyor bilen varsa yardımcı olursanız sevinirim

pegasus_dna

Forum Editörü
matematik aslında kolay . tabanı kuvvetlendirceksin..buda çok soru çözmeyle olur pratik kaznamak lazım, benim en kolay veridğim derslerden biri... ortalamam 86. mat 2 kısmı karışık formüller kafa yorar integral karışık biraz

AOFDESTEK

ADMİN
Yönetici
Admin
Bölüm:
İşletme
Merhabalar..
Ben işletme 4. sınıf ögrencisiyim.. Bu sene sistem degişti malum..Biz bundan etkilenmiyoruz ama kulagıma gelen bazı söylentilerin dogru olup olmadıgını merak ediyorum..
Bu sene geçmiş yıllardan soru çıkmayacakmış hatta benzerleri bile baya zorlayacaklarmış bu dogru mu ? Çünkü kpss çin ayrıca dershaneye gidiyorum çalışma planımı ayarlamam lazım.. en kısa zamanda cvp verirseniz sevinirim kolay gelsin..
Bu söylentilere inanmayın. Geçmiş yıllarda çıkan soruların çıkıp çıkmama olasılığı aynıdır. Çıkıyor yada çıkacak diye bir şart yada açıklama zaten yoktur. 1-2 tanede çıkabilir 8-10 tanede aynı olarak çıkabilir yani. Ama seneye sitem değişeceğinden soruları tutturmak biraz zor olacaktır.

AOFDESTEK

ADMİN
Yönetici
Admin
Bölüm:
İşletme
s.a hocam ya aynı dertte bende var tüm dersleri geçtim matematikten kaldım çalışıyom ama kafaya girmiyo ne lanet bir dersse birde bırakın mat-1 ri en zor matematik konuları lise matematik hocasına çıkan soruları götürüyorum yapmakta zorlanıyor o geçme işlemini nasıl yapıcaz ne zaman yapılıyor yenıden sınava falanmı giricez o konuda bilgi alabilirmiyim kamu yönetiminden başka bölüme geçiş nasıl oluyor ve ne zaman oluyor bilen varsa yardımcı olursanız sevinirim
Öncelikle açıköğretimde bölüm değiştirme yok. YGS ye girersin başka bölüm kazanırsın, bu bölümden kaydıı sildirip diğerine kayıt olursun yani. Matematik konusundada tavsiyem, 01 - Kümeler ve Sayılar - 02 - Özdeşlikler, Denklemler ve Eşitsizlikler - 03 - Koordinat Düzlemi Doğru ve Parabol Denklemleri - 04 - Fonksiyonlar - 05 - Limit ve Süreklilik - 12 - Matrisler bu ünitelere ağırlık ver. Bunlar hem diğerlerine orala daha kolay ve her sınavda soruların ağırlıkla çıktığı ünitelerdir. Bunlar senin matematiği geçmene yetecektir diye düşünüyorum. Birde pegasus un dediği gibi bol bol soru çöz. Tavsiyem her üniteyi çalıştıktan sonra o ünite ile ilgili 50-100 soru çöz ki iyice kavrayasın. Eğer 55tl veririm diyorsan Genel Matematik Yardımcı Eğitim Seti - Genel Matematik Yardımcı Eğitim Seti Satış - Genel Matematik Yardımcı Eğitim Seti fiyat - Aöf Dvd Görüntülü Eğitim Seti - Açıköğretim Eğitim Seti - Aöf dvd setleri bu ürünü almanı öneririm.

K

Kayıtlı Olmayan

Misafir
hocam kamü yönetimi 1.sınıftayım ama ilahiyata geçmek istiyorum bu mümkün mü?

AOFDESTEK

ADMİN
Yönetici
Admin
Bölüm:
İşletme
Maalesef açıköğretim de bölüm değiştiremezsiniz. mezun olduktan sonra veya YGS sınavına tekrar girerek yeni bir bölğme kayıt olabilrisiniz.

akelesh

Yeni Üye
Bölüm:
Dış Ticaret
arkadaşlar ben dış tic. 1. sınıf öğrencisiyim ben sınav tarihime baktım 7-8 nisan olarak görünüyo
aofburo.anadolu.edu.tr sitesinde kullanıcı bilgilerimi girdikten sonra -Sınav Giriş Belgesi kısmına giriyorum ve * Sınav giriş bilgileri yayınlanmadı veya bulunamadı veya öğrenci sınava girmeyecek. diye bir yazı çıkıyo
sizce belgelerin şimdiye kadar yayınlanmaması normalmi yoksa bende mi sorun var

AOFDESTEK

ADMİN
Yönetici
Admin
Bölüm:
İşletme
arkadaşlar ben dış tic. 1. sınıf öğrencisiyim ben sınav tarihime baktım 7-8 nisan olarak görünüyo
aofburo.anadolu.edu.tr sitesinde kullanıcı bilgilerimi girdikten sonra -Sınav Giriş Belgesi kısmına giriyorum ve * Sınav giriş bilgileri yayınlanmadı veya bulunamadı veya öğrenci sınava girmeyecek. diye bir yazı çıkıyo
sizce belgelerin şimdiye kadar yayınlanmaması normalmi yoksa bende mi sorun var
Sınav giriş belhgeleri henüz yayınlanmadı içiniz rahat olsun.

Dbac

Yeni Üye
Bölüm:
İşletme
Merhaba. Vize ve final sınavlarında sınıf geçmek için baraj not nedir? Eğer baraj notun altında kalırsam bütünlemeye kalıyor, bütünlemenin barajını da geçemediğim takdirde sınıfta mı kalıyorum?

AOFDESTEK

ADMİN
Yönetici
Admin
Bölüm:
İşletme
Merhaba. Vize ve final sınavlarında sınıf geçmek için baraj not nedir? Eğer baraj notun altında kalırsam bütünlemeye kalıyor, bütünlemenin barajını da geçemediğim takdirde sınıfta mı kalıyorum?
Baraj not diye bir not yok. Ara sınavın %30 + Finalin %70'i toplanır çıkan sonuç 50 veya üzeri ise dersten geçersiniz altında ise kalırsınız bu şekilde hesaplanır geçme notu.
Yani ara sınavda 60 finalden 50 aldınız diyelim
60x0.3 = 18
50x0.7 =35

18+35 = 53 bu sizin geçme notunuzdur.

assertive

Yeni Üye
merhaba;
birinci dönem ortalamam 1.13 tü
ikinci sınıfa geçmem için ikinci dönem ortalamam 2.87 mi olması gerekiyor
tşk

AOFDESTEK

ADMİN
Yönetici
Admin
Bölüm:
İşletme
Kredili sistemde sınıf sistemi yerine dönem sistemi var. Eğer ders bırakmadan bir sonraki döneme geçersen üst dönemlerden ders alabilirsin. Ders bırakarak geçersen üstten ders alamazsın. Bu dönem aldığın notlar yüksek olursa GNO yani genel not ortalamanı 2.00'ın üzerine çıkarsan geçen dönem CD DC ve DD aldığın derslerindende geçmiş sayılırsın. Aynı şekilde bu dönemin CD DC ve DD aldığın derslerindende geçmiş sayılırsın. Yükseltemezsen bu derslerden kalırsın. Aslında evet bi nevi senin dediğin şekilde bu dönemin not ortalamasını 2.87 gibi getirmen gerekli.

cvatan

Yeni Üye
Bölüm:
İşletme
ben 2001 yılında işletmeye kayıt yaptırmıştım 3.sınıftayım 2008 den beridir kayıt yenilemedim yurt dışında olduğum için ben kaydımı sildirirsem verdiğim lise diplomamı geri alabilme imkanım varmı onu öğrenmek istiyordum. cevabınız için şimdiden teşekür ederim. saygılarımla..

akelesh

Yeni Üye
Bölüm:
Dış Ticaret
ben bir soru daha sormak istiyorum
dış ticaret 1. sınıf öğrencisi olduğumu söylemiştim
sorum şu; kaç dersten kalırsam sınıfı geçemem
matematik ve iktisattan büyük ihtimalle kalacam bu dersler için bütünlemeye kalmayı planlıyorum
derslerin hepsi çok ağır geldi :))
saygılarımla...

AOFDESTEK

ADMİN
Yönetici
Admin
Bölüm:
İşletme
ben 2001 yılında işletmeye kayıt yaptırmıştım 3.sınıftayım 2008 den beridir kayıt yenilemedim yurt dışında olduğum için ben kaydımı sildirirsem verdiğim lise diplomamı geri alabilme imkanım varmı onu öğrenmek istiyordum. cevabınız için şimdiden teşekür ederim. saygılarımla..
Lise diplomanızı alabilirsiniz. Zaten artık diplomaların aslını almıyorlar. Sadece fotokopisini alıyorlar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

REKLAMLAR

Forum istatistikleri

Konular
17,436
Kullanıcılar
90,725
Son üye
marketplace-akkauntov-top