Sınıf Geçme/Not Hesaplama hakkında

malatya4444

Kayıtlı Öğrenci
Katılım
5 May 2008
Mesajlar
3
Tepkime puanı
0
Puan
0
Şehir
Malatya
Değerli arkadaşlar,
BASİTÇE ANLATILMIŞTIR, kesinlikle anlayacaksınız

Bir arkadaşım için bu siteye geldim ve güzel işler yaptığınızı gördüm.Sınıf geçme ve not hesabıyla ilgili bir yazı bulamadım ve interneti iyi bilmem vesilesiyle ancak 30 dk'da sorularıma cevap buldum.Eğer bilmeyen varsa ya da "ben ille de telefon açayım, siz de yazmışsınız ama internete güvenemiyorum" diyorsanız şu resmi adreste sık sorular sorulara verilen RESMİ cevapları bulabilirsiniz.Yani bu bilgilerden kesinlikle şüphe etmeyiniz.
Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.


Açıköğretimin sistemi çoğu ünivrsitedeki sistemin aynısıdır.Vize %30 final %70. Geçme notu 50. Matematiği iyi olmayan arkadaşlar için kolaylaştıralım.
vizeyi 3 ile çarp + finali 7 ile çarp /10 (sonucu 10 a böl)
(vizenin gücü 3 finalinki 7 diye de düşünün en son 3+7=10 olduğu için 10 a bölüyoruz.)
Diğer bir deyişle final vizenin iki katından daha önemlidir, yani size hatanızı telafi şansı sunarlar.Vize düşükse bile finalde yüksek alabilir, geçebilirsiniz.

Hemen örnek verelim.Vize 40 Final 60 olsa, 40*3=120 (vize gücü) + 60*7=420(final gücü) Toplam 120+420=540 (toplam güce bölersek not:54)

Sık sorulan bir soru da finalden/Bütten kaç alsam geçerim. Hesabı çok kolay.
50*10 (toplam güç) - Vize*3 (vize gücü) = Final*7 (final gücü)
Bize 50 lazım 50 alsak geçiyoruz değil mi? Evet. Toplam güç kaç? 10 O zaman 50*10 =500 toplam güç lazım bize. 500 güç olunca geçiyoruz, harika.
Vize 30 olsa, 30*3=90 Yani 500 gücün 90 ı sağolsun vizeden gelmiş.kaç lazım bize 500-90 =410 .Demek ki 410 gücümüz olsa kurtardık paçayı. 410'u hemen 10 a bölmeyin, final'in gücüne bölün, kaçtı? 7 410/7=58.57 Yani bize 59 lazım.58 alsak kurtarır mı? Ne yazık ki küsüratla kalırız.Yani bölme tam çıkarsa sorun yok ama 58.57 alamayacağımıza göre, yani tam sayı alabileceğimize göre bizi en az 59 kurtarır.
Sağlama yapalım vize 30 final 59 olsa toplam güce bakalım 30*9=90 + 59*7=413 Toplam güç 413+90 =503 Böl 10'a 50.3 Yani 50 yi geçtik.

Hesap çok kolay, vizenin katsayısını 3 finali 7 alın, en son da 10 a bölün yeter. Vizeyi 30 finali 70 alıp 100'e bölerseniz de %30 %70 %100 katsayılarını kullanmış oluruz.Yani 3,7,10 hesabı kolaylaştırmak için.

Peki üst sınıfa geçme kalma durumu? Bu da çok basit. 2 ders geçer, 3 ders kalır. Tabiki 2 dersle geçen bu dersleri alttan alıyor, yani bir üst sınıfta o derslerin sınavına tekrar giriyor.Haliyle, 3 dersten kaldım tüh ya, demeyin.Zaten 2 dersle geçen aklını başına almaz, çalışmazsa yine kalır.



Ben açıköğretimde okumuyorum, iyi bir yerde iyi bir elektrik mühendisliği okuyorum.Arkadaşım açıköğretim okuyor.Kendisi benden daha zeki.Ama inanın şu %30 %70 i anlatana kadar canım çıktı.Neden? Çünkü tembel.Açıköğretim okusam ne olacak diyor.

Arkadaşlar artık eskisi gibi değil, önüne gelen mezun olamıyor, sadece çalışkan pırıl pırıl arkadaşlarım mezun olabiliyor.Ve mezun olanlar çok iyi yerlere de geliyor.Siz mızmızlanmayı bırakın da çalışın.Çok zeki, çok gayretli kişiler tanıyorum ama adamlar okumak istemiyor. Kimse size zekisiniz, akıllısınız diye iş vermez, okuyun.

Umarım anlaşılmıştır, okuyan zaman veren herkese teşekkür eder, hep 50'nin üzerinde ortalama hesaplamalarını temenni ederim.
 
benim bir sorumo olacak ben vize ve finalden sonra büte giricem fakat ders geçme otu olarak nasıl hesaplıyacağımı bilemiyorum yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler
 
benim bir sorumo olacak ben vize ve finalden sonra büte giricem fakat ders geçme otu olarak nasıl hesaplıyacağımı bilemiyorum yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler

Bakın aslında hesaplamak çok kolay
Vize %30 Final veya bütünleme fark etmiyor %70

yani bütünlemede vize ve Bütünleme notunuza göre hesap yapacaksınız yani final notunu hesaba katmayacaksınız bütü 2.final olarak hesaba alacaksınız.

şu şekilde örnek
vize 40
büt 80 olsun

40*0.30+80*0.70= işte bu alacağınız nottur
 
Hasan, ben yokken ki yazıların için çok teşekkürler. Benim de sonradan idrak ettiğim bir durum vardı, öyle anlatırsam belki daha rahat anlaşılır:

Arkadaşlar, eğer finalde yeterli notu alamazsanız, daha doğrusu finaldeki notla beraber ortalama puana erişemezseniz, final hiç olmamış gibi davranacaksınız.Bütünleme birebir final notu yerine geçer.Yani final ayrı büt ayrı hesaplanmaz.Final yerine büt hesaplanır. Finalden sonra, geçme notunu tutturamazsanız, bütünleme final yerine geçer.

Umarım işinize yarar.
 
öncelikle herkeze başarılar dliyorum.bende kamu yönetimi 1.sınıf okuyorum.vizelerden aldğım puan 323.simdi size sorum bu puanın yüzdesini nasıl almam gerekiyo:confused:
 
öncelikle herkeze başarılar dliyorum.bende kamu yönetimi 1.sınıf okuyorum.vizelerden aldğım puan 323.simdi size sorum bu puanın yüzdesini nasıl almam gerekiyo:confused:


tam olarak ne yapmak istiyorsun not ortalamasını mı istiyorsun ?
 
teşekkürle malatya çok güzel anlattığını düşünüyorum.inan okurken oturup ders çalışasım geldi.azmin elinden hiçbir şey kurtulmaz sözünün anlatımıydı adeta.gerçekten bizleri düşünüp yaptığın açıklma ve verdiğin bilgi için teşekkürler...
 
arkadaslar bn 4 dersten sınıfta kaldım gecen sene bu sene de 2 tanesini verdim geriye kalan 2 taneyide bütnlemede vermessem sınıfı gecmiş oluyormuyum yardımcı olursanız sevinirm
 
arkadaslar bn 4 dersten sınıfta kaldım gecen sene bu sene de 2 tanesini verdim geriye kalan 2 taneyide bütnlemede vermessem sınıfı gecmiş oluyormuyum yardımcı olursanız sevinirm

geçersin
bir üst sınıfta bu derslerden de vize ve finale giriyorsun
 
Bir dersim Sıfır görünüyor(iyi not beklediğim..)bunun sebebi ne olabilir ne yapmalıyım itiraz etme hakkım var mı? tskler..
 
itiraz etme hakkın olmalı.benim ara sınavda 78 aldığım ders finaller açıklanana dek 78 di,finaller açıklandı 80 olmuş,öğrendiğime göre sonuçlar 2 kez okunuyormuş.
 
Geri
Üst