ÖSYS AÖF Tercih Hakkında !!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mstkrgz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mstkrgz

Kayıtlı Öğrenci
Merhaba Sayın Admin , Ticaret Lisesi mezunuyum ve bu yıl sınavsız geçiş için başvuru yaptım .Kendi alanımda (muhasebe ) önlisansa tercih yapmak istiyorum .30.adt tercih hakkı var 1 , kendi bölümüm olan muhasebe ve vergi uygulama bölümünümü tercih etmem gerekiyor sadece ,kalan 29 tercih boşmu olacak ? Şayet anlattıgım gibi ise kayıt tarihi ve prosedürü hakkında bilgi verip aydınlatırsanız çok sevinirim .Teşekkürler

Siz sınava girdiniz mi peki¿ Yükseköğretim programlarından 30’unu tercih listenize yazabilirsiniz. Ancak tüm tercih listenizi doldurmak zorunda değilsiniz. Çünkü istemediğiniz bir programa yerleşebilirsiniz. Bu durumda gitmeseniz yani kayıt yaptırmasanız bile gelecek yıl sınava girdiğinizde Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanı’nızın (AOBP) çarpılacağı katsayının yarıya düşeceğini unutmayın. O yüzden sadece girmek istediğiniz programları tercih listenize almaya dikkat etmelisiniz.

Merhaba sorumu yanıtladıgınız için teşekkür ederim . Bu sene öss sınavına girmedim sınavsız geçişten yararlanmak için başvuru yaptım ,ticaret lisesi muhasebe bölümünün devamı niteliğinde tek bir bölüm seçebiliyorum diye biliyorum .Kayıt hakkım olacakmı bu sene kontejan dahilindemidir yoksa sınavsız geçiş .Kafam karıştı doğrusu biraz

senin için rahat olsun, sınavsız geçiş hakkını kullanarak işletme bölümüne kontenjansız olarak geçiş yapabilirsin... kontenjanın tam içindesin yani....:)

only roses Sınava girdinizmi diye arkadaşa sormuşsunuzda, çünkü bende sınavsız geçiş hakkımı kullanacağım önceliğinde ygs sınavına gireceğim, sınava girdiğimizde sınavsız geçiş ile ilgili bir problemmi yaratıyor.Bilgilendirirseniz sevinirim.

only roses Sınava girdinizmi diye arkadaşa sormuşsunuzda, çünkü bende sınavsız geçiş hakkımı kullanacağım önceliğinde ygs sınavına gireceğim, sınava girdiğimizde sınavsız geçiş ile ilgili bir problemmi yaratıyor.Bilgilendirirseniz sevinirim.

Hayır sınavsız geçiş hakkınız varsa sınava girmeniz buna engel teşkil etmez.

Admin bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.Bir sorum olacak belki konu dışı olabilir ama görüşünüzü almak istedim.Dış ticaret mi yada Muhasebe Mi?
Sİzce hangisi güzel getirisi olabilecek bir bölüm.

Yabancı dil öğrenirim ve ticarete yatkınım dersen dış ticaret. Rakamlarla aram iyi hesap kitap işlerinden iyi anlarım dersen muhasebe.

YGS-1 YGS-2 YGS-3 YGS-4 YGS-5 YGS-6
PUANI 149,22510 142,51817 201,02956 200,84205 189,08595 168,59049
BAŞARI SIRASI 1165363 1251556 1073023 1003507 1102360 1162275

selamlar ygs puanlarım yukarıdaki gibi , lys yede gireceğim ama sosyal durumumdan dolayı örgüne gidemem , bana ne tavsiye edersiniz kardeşler

Geri
Üst Alt