Deprem anı MOBESE kamerasında

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ECRİN90
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
depremde hayatını kaybedenlere allahtan rahmet , yakınlarına sabırlar dilerim.

Şili de 8,8 şiddetinde deprem oluyor toplam 214 kişi oluyor.Türkiyede 6.üzerinde oluyo olu sayısı 20 üzerinde acaba Allah korusun şişideki deprem türkiyede olsa sonuç ne olur?Yonetim uyuo be abi artık AVRUPA BİRLİĞİ satandarlarında yaşıyoruz eski gocuk binaların yıkılması ve yerlerine yeni binalar yapılması lazım değilmi.Bence Türkiyede depreme karşı bi yapılandırma başlatması lazım diye düşünüyorum ama sizleri bilemem belki bu görüşüme katılmayan olabilir doğaldır bu benim görüşüm.Yoksa 5,üzerindeki depremlerde bile kayıp veririrz bu durumda.

Çok haklısın arkadaşım. Bu bölge Kuzeyanadolu fay hattının üzerinde bulunan 2.dereceden deprem bölgesi. Bunun bilincindeyiz.. Bizler her an büyük bir depremin olabileceği korkusuyla yaşıyoruz. Tüm bunların bilinmesine rağmen hiçbir çalışma yapılmıyor. 2007 yılında da yine Elazığ/Sivrice de şiddetli bir deprem olmuştu,yıkılan evlerin yerine deprem evi diye tabir edilen tek katlı evler yapılmıştı. Şimdi soruyorum: '' Tek katlı güvenli binaların-özellikle köylerde-yapılması iiçin illa şiddetli bir deprem mi olmalı? İlla binaların yıkılıp insanların ölmesi mi gerekli? '' Çok geçmeden dediğin gibi yapılandırma çalışmaları yapılmalı.. Yoksa her depremde can vermeye devam edeceğiz

En korktuğum enkaz altında kalmak.Allah'ım bizleri koru.
Depremde bebekler enkaz altında kaldığında,hiç susamadıklarını ak sakallı bir dedenin onlara su verdiğini söylüyorlarmış.

off ya byk acı ve byk kayıp belki bizler de onlar gibi bi sabah yatacagz ama kalkamıcaz off...

Geri