- Bölüm:
- İşletme
Atatürk Üniversitesi 2013-2014 eğitim yılı itibari ile Çocuk Gelişimi Açıköğretim Programına öğrenci kabulüne başlamıştır. Program ile ilgili detayları aşağıdan öğrenebilirsiniz.
Programın Seviyesi | Önlisans |
Programın Süresi | 2 yıl |
Programın Amacı | Toplumumuzun önemli bir kesimini oluşturan çocuklara üzerinde teorik ve uygulamalı bilgi düzeyini geliştirmek ve çocuklara dönük hizmetler yürütmek isteyenlere ilişkin bir programdır. Bu program alanda uzmanlaşmak isteyen, lise mezunu tüm bireylere açıktır. Bu program sayesinde çocuk gelişimi alanına ilişkin gelişmeler takip edilebilecek, uygulamalar ayrıntılı olarak öğrenilebilecektir. |
Programın Kazanımları | Çocuk Gelişimi Önlisans Programına kayıt olan öğrencilerin büyük bir çoğunluğu Kız Meslek Liselerinin ilgili programından mezun olmuş ve halen herhangi bir resmi veya özel kurumlarda görev yapan bireylerden oluşacaktır. Dolayısıyla aktif olarak görevde bulunan kişilerin programdan mezun olmaları görev yapılan alanda hizmet kalitesini artıracaktır. Bununla birlikte program mezun olanların memuriyet müktesebatı açısından da faydaları olacaktır. |
Programın İstihdam Alanları | Bu programdan mezun olacak öğrenciler önlisans programlarından mezun olan öğrencilerin kazanmış oldukları genel haklara sahip olacaklar, onlar gibi kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilme imkânı bulacaklardır. Özellikle bu alandan mezun öğrencilerin en büyük istihdam alanları programın özelliğinden dolayı ağırlıklı olarak Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel anaokulları ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı resmi ve özel çocuk yuvaları ve kreşlerdir. |
Programda Ödemeler | Programa yerleştirilen adaylar; 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılı için Öğrenim Gideri olarak Güz ve Bahar yarıyılları başında 290`ar TL |
Programda Diploma Bilgisi | Programı başarı ile tamamlayan öğrencilerin diplomalarında "Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi" mezunu ibaresi yer alacak ve bu diploma diğer önlisans diplomalarının sağladığı tüm yasal hakları sağlayacaktır. |
Programa Öğrenci Kabul Şartları | Programı tercih edecek adayların 2013 yılı YGS puan türlerinin en az birinden 140.000 ve daha yukarı puan almış olmaları gerekmektedir. |
Programa Yerleştirilme İşlemleri | Programa yerleştirilme işlemleri öğrencilerin YGS puanları esas alınarak merkezi yerleştirilme yolu ile ÖSYM tarafından yapılacaktır. |
Programın Kontenjanı | Kontenjan sınırlaması bulunmamaktadır. |
Programın ÖSYM Tercih Kodu | |
Programda 2 inci Üniversite | Halen herhangi bir yükseköğretim kurumunda öğrenimlerine devam eden ya da mezun olan öğrenciler bu programa Yükseköğretim Kurul tarafından belirlenecek koşullarda "2 inci Üniversite" kapsamında kayıt yaptırabilecekleridir. |
Programın Müfredatı | Programda uygulanacak olan müfredata ulaşmak için lütfen tıklayınız |
Programın Yürütülmesi | Programda dersler; Fakülte tarafından hazırlanan etkileşimli materyaller kullanılarak, internet üzerinden yürütülecektir. Öğrencilere basılı materyal (kitap vb.) dağıtımı yapılmayacaktır. Derslerde muafiyet uygulaması olmayacaktır. |
Programda Sınavlar | Programda; a) Ara (vize) sınavları online (çevrimiçi) olarak internet üzerinden yapılmaktadır. b) Yarıyıl sonu (final) sınavları ise; öğrenci yoğunluğuna bağlı olarak, belirlenecek olan sınav merkezlerinde hafta sonlarında ve yüz yüze oturumlar şeklinde yapılacaktır. Sınav merkezlerinin belirlenmesinde öğrencilerimizin tercihleri de göz önünde bulundurulacaktır. Son yapılan sınav organizasyonu 42 il merkezinde gerçekleştirilmiştir. |
Programda Uygulama (Staj) | Programa devam eden öğrenciler, mezun olabilmek için 30 işgünü uygulama (staj) yapmak zorundadırlar. Uygulamalar, III. ve IV. yarıyılın başından itibaren 15’er işgünlük iki ayrı dönemler halinde yapılabileceği gibi, IV. dönemin sonunda, toplam 30 işgünü olarak da yapılabilecektir. Öğrenciler, resmî ve özel kurumların kreş, yuva, anaokulu, ana sınıfı gibi Okulöncesi Eğitim Kurumlarında, Rehabilitasyon Merkezlerinde, Özel Eğitim Kurumları ve Kaynaştırma Eğitimi yapılan sınıflarda, Ana-çocuk Sağlığı Merkezleri, Hastaneler, Sosyal Hizmetler Müdürlüklerine bağlı Aile Danışma Merkezlerinden herhangi birinde olmak üzere, kendi durumlarına göre uygulama tarihlerini ve uygulama yapmak istedikleri kurumları kendileri seçeceklerdir. |
Programda Mevzuat | Programın yürütülmesi ile ilgili olarak Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğine ulaşmak için lütfen tıklayınız. |
Programın Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali SEVEN Programın Sorumlusu Uzm. Eda BOZKUR