Askerlik Sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan birdal01
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

birdal01

Kayıtlı Öğrenci
Herkese iyi forumlar.

Ben Çukurova Üniversitesi İstatistik mezunuyum bu sene. Aynı zamanda 2010 yılında Açıköğretim önlisans bölümüne kayıt yaptırdım. Şuan 2. sınıfta okumaktayım. Bütünlemeye de kaldım. Yani eylül'e kadar okuyor gözükeceğim.

Askerliğimin tecil ettirilmesini Çukurova Üniversitesi sağlıyordu. Sorum şu : ben oradan mezun olunca tecilim bitmiş mi oluyor. Eğer öyleyse ne yapmam gerekiyor ?

yardımcı olursanız çok sevinirim.

Herkese iyi forumlar.

Ben Çukurova Üniversitesi İstatistik mezunuyum bu sene. Aynı zamanda 2010 yılında Açıköğretim önlisans bölümüne kayıt yaptırdım. Şuan 2. sınıfta okumaktayım. Bütünlemeye de kaldım. Yani eylül'e kadar okuyor gözükeceğim.

Askerliğimin tecil ettirilmesini Çukurova Üniversitesi sağlıyordu. Sorum şu : ben oradan mezun olunca tecilim bitmiş mi oluyor. Eğer öyleyse ne yapmam gerekiyor ?

yardımcı olursanız çok sevinirim.

Merhaba;

1. Üniversitenizden mezun olduğunuzda lisans mezunu iseniz diploma tarihinden itibaren askerliği 2 yıl tecil ettirebilirsiniz. Ama maalesef 2. üniversite okuyorum diye tecl ettiremezsiniz. O yüzden diplomanızla askerlik şubesine gidip iki yıl tecil ettirmek istediğinizi belirtin. Bu iki yıl bitmeden askerliğe alınma gibi bir durumunuz olmaz.

Geri
Üst Alt