Arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Brohmir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Brohmir

Kayıtlı Öğrenci
Arkadaşlar YGS'de 210 civarı puan aldım. Adalet bölümünü tercih etsem girebilir miyim?
Ayrıca bu sene birkaç bölümde değişiklik oldu. Bu bölümde DGS ile Hukuk ve başka örgün eğitime geçme olayı devam ediyor mu?
Cevaplarınızı merakla bekliyorum, teşekkür ederim.

Açıköğretim Adalet bölümü 2 yıllık ön lisans programıdır ve açıköğretimin kontenjansız bölümlerinden biridir. Bölümde kontenjan sınırlaması olmadığı için YGS sınavında barajı geçmek yeterlidir.
2009 DGS Kılavuzu TABLO-3. ÖNLİSANS MEZUNİYET ALANLARINA GÖRE DİKEY GEÇİŞ YAPILABİLECEK LİSANS PROGRAMLARI bölümünde;

Adalet / Adalet Meslek Eğitimi karşısında diley geçiş yapılacak lisans programı Hukuk'tur
Bu yıl ki dgs kılavuzunu tekrar incelemende fayda var başarılar diliyorum:)

Açıköğretim Adalet bölümü 4 yıllık lisans programıdır ve açıköğretimin kontenjansız bölümlerinden biridir. Bölümde kontenjan sınırlaması olmadığı için YGS sınavında barajı geçmek yeterlidir.
2009 DGS Kılavuzu TABLO-3. ÖNLİSANS MEZUNİYET ALANLARINA GÖRE DİKEY GEÇİŞ YAPILABİLECEK LİSANS PROGRAMLARI bölümünde;

Adalet / Adalet Meslek Eğitimi karşısında diley geçiş yapılacak lisans programı Hukuk'tur
Bu yıl ki dgs kılavuzunu tekrar incelemende fayda var başarılar diliyorum:)

Sanırım bir yanlışlık var. Adalet Önlisans bölümü ve 2 yıllık bir açıköğretim bölümü. DGS ile Hukuk'a geçebiliyoruz. Ben böyle biliyordum.:confused:

Peki arkadaşlar tercihlerde 1. sırada Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Adalet Önlisans bölümünü yazsam direk kayıt olabilirim değil mi?

peki arkadaşlar tercihlerde 1. Sırada eskişehir anadolu üniversitesi açıköğretim fakültesi adalet önlisans bölümünü yazsam direk kayıt olabilirim değil mi?
arkadaşım zaten adı üstünde açık öğretim sınırsızkontenjandır ve tek tercih yap gelir yap ilk tecihini gelir kesin

Peki Laborant ve ya diğer bölümlerde mi kontenjansız? O bölümler daha iyi diye biliyorum.

Ayrıca 2 yıl okuduktan sonra KPSS ve ya başka sınavlara girmem gerekli mi?

Geri
Üst Alt