Merhaba,
Ben alttan hiçbir dersim kalmadan 3. sınıfa geçtim. Kamu Yönetimi'nde okuyorum. 22 Ekim'de ders ekle-sil işlemi yapıp, bankaya parayı yatırdım ve kaydım yenilendi. Bugün de büroya gidip bandrol işlemini gerçekleştirdim. Büroda kafamı karıştırdılar. Ya beni anlamadılar ya da pek bir şey bilmiyorlar yeni sistemle alakalı.
22 Ekim'de sisteme girdiğimde 2012-2013 Güz Dönemi'nde Alacağım Dersler (sistemin atadığı) sıralanmıştı. Hemen alt tarafta da 2013-2014 Güz Dönemi'ne Bıraktığım Derslerden "istersem" ders ekleyebileceğim yazıyordu. Ben de 4. sınıfın Güz Dönemi'ni rahatlatmak için bu yılın Güz Dönemi'ne 2 ders ekledim.
1. HUK303U KAMU PERSONEL HUKUKU
2. KYT301U KENTLEŞME VE KONUT POLİTİKALARI
3. MLY301U DEVLET BÜTÇESİ
4. HİT102U HALKLA İLİŞKİLER
5. ARY101U SOSYAL BİLİMLERDE ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ
6. İNG301U İNGİLİZCE 1
7. ÇEK101U SOSYAL POLİTİKA
8. TÜR201U TÜRK DİLİ 1 [ 2013-2014 Güz Dönemi'nden eklediğim ders ]
9. KYT401U ÇEVRE SORUNLARI VE POLİTİKALARI [ 2013-2014 Güz Dönemi'nden eklediğim ders ]
Büroda bana Türk Dili'nin 2. sınıf dersi olduğu söylendi. Kamu Yönetimi'nde 2. sınıf dersleri arasında Türk Dili yok ! Sonra başka bir yetkili Türk Dili'nin eski sistemde 4. sınıf dersi olduğunu, yine 4. sınıfta görüleceğini söyledi. Sonra da bana neden Güz Dönemi'nden ders ekledin ki diye sordular. Ben de "4. sınıfın Güz Dönemi'ni rahatlatmak istiyorum" dedim. Sonuçta bu sene 9 dersi verirsem, seneye Güz Dönemi'nde sadece 5 ders göreceğim.
Sizce yaptığım işlemde bir yanlışlık var mı ? Sistem ne diyorsa, onu yaptım ben.
2013-2014 Güz Dönemi'ne (yani gelecek sene Güz Dönemi'ne) bıraktığım dersler de şunlar:
1. İngilizce 3
2. Türkiye'nin Toplumsal Yapısı
3. Maliye Politikası 1
4. Türk Vergi Sistemi
5. Türk İdare Tarihi