Açıköğretim Fakültesinde seçmeli ders dönemi nedir?

BöcekBaşı

Administrator
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinde (AÖF), 2026-2027 öğretim yılından itibaren seçmeli ders uygulaması hayata geçirilecek. Türkiye'de açıköğretim alanında ilk kez uygulanacak sistemle öğrenciler ilgi alanları, kariyer hedefleri ve bireysel öğrenme ihtiyaçları doğrultusunda eğitim planlarını daha esnek şekilde oluşturabilecek.

Öğrencilere esnek eğitim imkânı sunulacak

Yeni uygulama kapsamında programlardaki ders kredilerinin en fazla yüzde 75'i zorunlu derslerden oluşacak. Kalan yüzde 25'lik bölüm ise öğrencilerin tercih edeceği seçmeli derslerle tamamlanabilecek. Böylece öğrenciler, ilgi duydukları alanlarda kendilerini geliştirebilecek ve eğitim süreçlerini kişiselleştirebilecek.

Güz, bahar ve yaz dönemleri için farklı uygulamalar

Öğrenciler güz ve bahar dönemlerinde kendi programlarına özel olarak sunulan seçmeli dersler arasından tercih yapabilecek. Yaz Okulunda ise yalnızca kendi programlarıyla sınırlı kalmadan ortak ders havuzundan ders seçerek farklı alanlarda bilgi ve becerilerini geliştirme imkânı bulacak.

Uluslararası standartlarla uyum güçlenecek

Seçmeli ders uygulamasıyla Anadolu Üniversitesinin Bologna Süreci ve Avrupa Kredi Transfer Sistemi (ECTS) ile uyumu da desteklenecek. Programın, mikro yeterlilik yaklaşımıyla birlikte öğrencilere daha esnek, güncel ve geleceğin ihtiyaçlarına uyum sağlayan bir eğitim modeli sunması hedefleniyor.

Geri
Üst Alt