-----------------------------

musapatat

Hazırlık Sınıfı
Kayıtlı Öğrenci
normal öğretim olarak meslek yüksek okulundan mezun olup DGS ile mühendisliğe geçiş yapan ve okumakta olan bir öğrenci aynı zamanda açıköğretim mühandisliklerinden herhangi birini okuyabilirmi ?
okuyabilirse ne yapması lazım öncelikle hangi sınava girip ne kadar puan alması lazıım ? yada yapması gereken şeyler nedir ?

yapılması gerekenleri yapıp açıköğretime kayıt olduktan sonra bu öğrenci önlisans mezunu olduğu için, önlisansta almış olduğu derslerden açıköğretimdeki okuduğu lisans bölümünde muhaf sayılırmı ?

Öncelikle açıköğretim'de mühendislik bölümleri bulunmamaktadır. Ancak İstanbul üniversitesinde Uzaktan Eğitim olarak lisans tamamlama şeklinde Endüstri mühendisliği bölümü bulunmaktadır. Detayları aşağıdaki linkten öğrenebilirsin...

Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.

Birde uzaktan eğitim ile açıköğretim karıştırılmaktadır. Uzaktan eğitimde bazı üniversitelerde haftanın belli günlerinde derse girme zorunluluğu var. bazı üniversitelerde online verilen dersleri bilgisayardan takip etme zorunluluğu var. Açıköğretim de ise hiçbir zorunluluğun bulunmamaktadır. Bu yüzden uzaktan eğitimle bir bölüm okuyacaksan üniversitenin şartlarını iyice öğrenmen gerekli.

Geri
Üst Alt