2026 KYK Bursu Ne Kadar Oldu?

Aöf Adresleri

Kayıtlı Öğrenci
1790012461752.webp

Üniversite öğrencilerinin her yıl merakla beklediği Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) KYK burs ve kredi ücretleri belirginleşmektedir. 2026 yılı itibarıyla yapılan yeni düzenlemeyle birlikte öğrencilerin hesaplarına yatacak burs miktarında artış yaşandı.

Yükseköğretim kurumlarında eğitimine devam eden binlerce öğrenci için bu ödemeler büyük önem taşımaktadır. Eğitim seviyesine göre belirlenmiş güncel rakamları rehberimizde derledik.

KYK Burs ve Kredi Miktarları Kaç TL?​

2026 yılında KYK burs ve kredi tutarlarına yüzde 33 oranında zam yansıtılmaktadır. Yapılan bu güncellemeyle birlikte ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin alacağı aylık tutarlar yeniden düzenlendi.

Öğrenciler öğrenim türlerine göre farklı kademelerde burs ödemesi temin etmektedir. Güncel eğitim seviyelerine göre ödenen tutarlar şu şekildedir:

• Ön Lisans ve Lisans Öğrencileri: Aylık 4.000 TL
  • Yüksek Lisans Öğrencileri: Aylık 8.000 TL
  • Doktora Öğrencileri: Aylık 12.000 TL

KYK Burs ve Kredi Ödemeleri Ne Zaman Yatırılır?​

KYK burs ve kredi ödemeleri her ay öğrencilerin T.C. kimlik numaralarının son hanesine göre hesaplara aktarılmaktadır. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından belirlenen takvime göre ödemeler her ayın 6 ile 10. günleri arasında noktalanır.

İlk defa burs almaya hak kazanan öğrencilere ise başvuruların değerlendirilmesi ve taahhütname onayının ardından toplu ödeme yansıtılmaktadır. Takip eden aylarda ise rutin ödeme takvimi uygulanmaya devam etmektedir.

Okulu Uzayanlar Burs Ve Kredi Alabilir Mi?

KYK burs ya da kredisi alan öğrenciler için okulun uzaması akıllarını karıştırabiliyor. Normal öğrenim süresinde mezun olamaz ve okulunuz uzarsa KYK burs ya da krediniz kesilecektir. Bunu göz önünde bulundurarak plan yapmalısınız.

Geri
Üst Alt