Yardım!!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Araxlea
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Araxlea

Kayıtlı Öğrenci
Arkadaslar cevabını bulmakta cok muzdarip olduğum bir soru. bir cok kişiye sormama rağmen net ve emin bi cevap bulamadım. lütfen bilgi kesinliği doğru olanlar cevap versin. sorum şu ki ; Örneğin 2 yıllık bir ÖRGÜN önlisans okuyorum. ve ikinci üniversite olarak yine bir önlisans programı okuyorum (herhangi biri). bu iki yıllık aöf önlisans programını bitirdikte sonra Dgs ile 4 yıllık yine bir aöf programına geçmek istiyorum. ama olay şu ki mesela 2 yıllık olan turizm dgs ile gecis yapacagım sosyoloji.
1. soru böle bi durumda geçiş yapabilrmiyim ?
2. soru geçiş yapabilirsem 4 yıl sonunda hem turizm(önlisans) hem sosyoloji(lisans) diplomam oluyormu ? yani en son sosyolojiyi bitirdiğim icin önceki iki yıllık AÖF programı geçersizmi sayılıyor?

Yani olayı su örnekle acacak olursak. Mesela 4 yıl çift diploma alabiliosan. 4 yıllık sosyolojiye 1. sınıftan başlamanın manası yok. iki yıllık herhangi bir programı bitirdikten sonra 2 yıldada sosyoloji bitirirsin. Soruyu sorma sebebimde budur.

Simdiden tesekkürler.

Arkadaslar cevabını bulmakta cok muzdarip olduğum bir soru. bir cok kişiye sormama rağmen net ve emin bi cevap bulamadım. lütfen bilgi kesinliği doğru olanlar cevap versin. sorum şu ki ; Örneğin 2 yıllık bir ÖRGÜN önlisans okuyorum. ve ikinci üniversite olarak yine bir önlisans programı okuyorum (herhangi biri).

Bu iki yıllık aöf önlisans programını bitirdikte sonra Dgs ile 4 yıllık yine bir aöf programına geçmek istiyorum. ama olay şu ki mesela 2 yıllık olan turizm dgs ile gecis yapacagım sosyoloji.

1. soru böle bi durumda geçiş yapabilrmiyim ?
2. soru geçiş yapabilirsem 4 yıl sonunda hem turizm(önlisans) hem sosyoloji(lisans) diplomam oluyormu ? yani en son sosyolojiyi bitirdiğim icin önceki iki yıllık AÖF programı geçersizmi sayılıyor?

Yani olayı su örnekle acacak olursak. Mesela 4 yıl çift diploma alabiliosan. 4 yıllık sosyolojiye 1. sınıftan başlamanın manası yok. iki yıllık herhangi bir programı bitirdikten sonra 2 yıldada sosyoloji bitirirsin. Soruyu sorma sebebimde budur.

Simdiden tesekkürler.

Sorularını yanıtlayayım;

Dikey Geçiş Kapsamında 2 yıllık aöf yi bitirdikten sonra 4 yıllık İşletme, İktisat, Kamu yönetimi, Maliye, Uluslararası İlişkiler, Konaklama İşletmeciliği, Çalışma Ekonomisi bölümlerinin 3.sınıfına sınavsız direk kayıt olabilirsin. Ama Sosyoloji ye geçemezsin. Sosyoloji hariç yukarıda yazdığım bölümlerin birine geçerse hem 2 yıllık hem 4 yıllık diploman ayrı ayrı olur.

Geri