Türk ve Dünya Edebiyatından Tanınmış Yazar ve Şairlerin Fotoğrafları

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ECRİN90
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
:)Allah rahmet eylesn büyük üstad
 
Necati CUMALI
pic%20(68).jpg
 
Ömer Seyfettin (d. 11 Mart 1884 Gönen Balıkesir, – 6 Mart 1920 İstanbul), Türk edebiyatının önde gelen hikâye yazarlarındandır. Asker, şair ve güçlü bir edebi yeteneği olan bir öğretmendir. Türk kısa hikâyeciliğinin kurucu ismidir. Ayrıca edebiyatta Türkçülük akımının kurucularındandır. Türkçe'de sadeleşmenin savunucusudur.
 
Resim nasıl ekleniyor.yardımcı olurmusunuz lütfeennnnnnnnnnnn!
 
internette buldugunuz herhangi bir resmi sağ tıklayıp URL sini kopyalıyorsunuz (ya da konumunu kopyla dıyorsunuz) ardından cevap yazma panelindeki grafik ekle ye tıklayıp URL yi kopyalıyorsunuz ;)
 
teşekkür edrim ecrinim ya senin sayende paya ilerleme katettim.Di mi?
 
1217419129.jpg


Ömer Seyfettin (d. 11 Mart 1884 Gönen Balıkesir, – 6 Mart 1920 İstanbul)
 
Anam valla oldu.Teşekkür ederim Ecrin.
 
Samiha AYVERDİ (1905-1993)

7930.jpg


Türk, mütefekkir ve mutasavvıf yazar. Roman, hikaye, hatırat, makale ve inceleme türünde yapıtlar verdi
 
Bâki ( 1526-1600 ) Divan Edebiyatı şairi


Baki.jpg


Bâki kalan bu kubbede bir hoş sadâ imiş.
Bu kubbede ebedî kalan bir hoş ses imiş. (Bâki şairin mahlası olduğu için, bu mısrada hüsn-i tahallus vardır.)
Hûb olan elbette kendin gösterür
Güzel olan elbette kendini gösterir.

Bezm-i şevkün içre devr eyler felek bir câmdur / Câmda bir cür' adur aşkun şarabından şafak
Ey sevgili; felek seni arzulamanın meclisinde dönüp dolaşmakta olan bir kadehtir. Şafağın kırmızılığı ise, senin aşkının şarabından o kadehin dibinde kalmış bir yudumdur.
 
Mehmet KAPLAN ( 1915-1986 )

Prof.Dr.Mehmet-Kaplan.jpg


Yabancı dili: Fransızca, İngilizce, Almanca
Uzmanlık alanı: Türk Edebiyatı
 
Dede Korkut ( 570-632 )

bayburt-dede_korkut_turbesi.jpg


Dede Korkut destanların ilk anlatıcısıdır. Dede Korkut, hikâyelerinde veli bir kişi olarak ortaya çıkar. Oğuzlar önemli meseleleri ona danışırlar. Keramet sahibi olduğuna inanılır. Gelecekten haberler verdiği söylenir. Ozan ve kamdır. Oğuzname’de, Dede Korkut’un 295 yıl yaşadığı ve İslam dini peygamberi Muhammed’e elçi olarak gönderildiği anlatılmaktadır. Oğuz Han’a vezirlik yapmış olduğu da bilinir. Kopuz çalıp, hikmetli sözler söyler. Kopuzuna da kendine duyulduğu gibi saygı duyulur.
 
Yunus Emre (1240-1321 ) Bir Türkmen hocası, şair bir erendir.

4.jpg

1991 yılı UNESCO tarafından Yunus Emre yılı ilan edilmiştir.
 
Nasreddin Hoca (-13. yy

nasreddinhoca.jpg


çok komik olmuss yaa


fik2.gif



t1.jpg



020623-pz-Hortu-Nasreddin-Hoca-03.JPG



nasreddin-hoca.jpg
 
Geri
Üst