Osmanlıca ile ilgili her sorunuza cevar vermeye çalışayım buyrun sorun

off gelmeyı cok ısterdım ama 7.5 aylık hamıleyım bu sıcakta hayatta cıkamam :S butunlemede de vermem gerek bazı notlar cıkarıp buraya da ekleyebılırmısınız acaba?

Allah analı babalı büyütsün.Hayırlı olsun.

Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.

bu soruyu cozmemde yardımcı olurmuusunuz? anlasılır bı anlatım :(

Ders çalışma grubumuzı sezon boyu yapıcaz arkadaşlr katılmak isteyen olursa aynen şirinevler merkezdeyiz

2. Sınıf olarak

DERS ÇALIŞMA GURUBUMUZ 13 KASIMDA TOPLANMAYA BAŞLIYOR ARKADAŞLAR son 2 kişi katılmayıo düşünenler varsa acele etsin

ecrinin cevabını göremedim, belki okunduktan sonra silinmiştir..eğer söz konusu sual henuz anlaşılmadıysa size yardımıcı olabilirim..kib..(not:bu arada osmanlıca öğretmeni olduğumu söyleyeyim)

Arkadaşlar geçen yılki Osmanlı Türkçesine Giriş Ara sınav sorularını çözen var mı? Yanlış soru var. 25. soruya bakın lütfen. Sorunun cevabı sizce ne? Ben iki hocaya gösterdim kesinlikle yanlış dediler. Bendeki cevap anahtarımı yanlış diye tereddüte düştüm. Doğru cevap c şıkkı diyor. Mim başta zaiddir yani kök harf olamaz. kelime içerisinde gösterilen elif uzun  dır. Kök harf olamaz. Dolaysıyla geriye kalan mim-ayın ve ra harflari kök harfleridir. C şıkkında da bu harflar verilmiş. hangisinda kök harfler yanlış gösterilmiştir diyor. Bu durumda C şıkkında doğru göstrerilmiş oluyor.

merhaba tde 2.sınıfım gramerde hangisi fa'al veznindedir diye bi soru vardı(bu arada 2.a'da şapka var)
bu sorunun şıklarından biri sema' idi bu kelimenin vezni nedir arkadaşlar bu kelimedede a'da şapka var cvplarsanız sevinirim?????????

arkadaşlar artık harf nedir nasıl bulunur? bir de ekleme te hakkında bilgi alırsam sevinirim kolay gelsin.

mrb ben türk dili ve edebiyatı 2. sınıfa geçtim videolu osmanlıca grameri dersleri olan bi site biliyomusunuz

Geri