Mercimek Köftesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan edalım
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

edalım

Kayıtlı Öğrenci
MALZEMELER

1 Su Bardağı İnce Bulgur

2 Su Bardağı Kırmızı Mercimek

4 Su Bardağı Su

2 Çay Kaşığı Tuz

2 Çay Kaşığı Pul Biber

5 Çay Kaşığı Kimyon

1 Demet Yeşil Soğan

1 Demet Maydanoz

3 Çay Kaşığı Salça

2 Çorba Kaşığı Margarin

1 Soğan

YAPILIŞI:
Kuru soğanı yemeklik soğan gibi doğrayıp margarinle biraz öldürelim. İçine salça ilave edip ateşten indirelim. Diğer tarafta mercimeği yıkadıktan sonra dört su bardağı su ile haşlayalım. Mercimekler sararıp suyunu çektikten sonra ateşten alıp içine ince bulguru ilave ederek karıştıralım.

Kapağını kapatıp 15 dakika bekletelim. Maydanoz ve soğanın yeşil kısımlarını ince ince doğrayıp diğer malzemelerle birlikte mercimekle bulgura ilave edelim. Daha sonra köfte şeklinde biçimlendirerek servis yapalım. Dilerseniz servis tabağına aldıktan sonra üzerine yarım limon suyunu gezdirebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Moderatör tarafında düzenlendi:
ellerine sağlık edacım ..
valla yemiş kadar olduk..

tarif için sagol edalım.sen de yapabiliyormusun??:D

harikasın!! yine teşekkürler eda;)

offf'!!! eline sağlk ne güsel görünüyor.....:cool::p

çok güzel görünüyor paylaşım için teşekkürler

Yemede yanında yat:)

Teşekkürler arkadaşlar...

tarife göre yapmaya calısalım bakalım becerebılecekmıyız

gerçekten güzel görünüyo bişey önermek istiyorum margarin yerine rafine edilmiş zeytinyağı koysan çok daha güzel olur tabi bu benim fikrim biz böyle yapıyoruz.....paylaşım için tşk;)

Zeytinyağı gerçekten ayrı bir lezzet verir.Hay ağzına sağlık.

biz yemeklerin çoğunu zeytinyağı ile yapıyoruz çok lezzetli ve sağlıklı:D

kesinlikle işte budur;) bende bi sağlıkçı olarak margarini önermiyorum.daha çok sağlık açısından margarine nazaran zeytinyağını önemsiyorum.

gerçekten güzel görünüyo bişey önermek istiyorum margarin yerine rafine edilmiş zeytinyağı koysan çok daha güzel olur tabi bu benim fikrim biz böyle yapıyoruz.....paylaşım için tşk;)

Ben de sıvı yağ kullanıyorum aslında.Zeytinyağını çok sevmeme rağmen (ki ben egeliyim) eşim alışık olmadığı için sadece salatalarda kullnıyorum.Mısır özü veya konola ile yapıyorum yemeklerimi ama herkesin damak tadı farklı diye ve tarifin orjinalınde margarin diye değişlik yapmadan yazdım yoksa hep sağlıklı olandan yanayım tabi ki teşekkürler...

Geri