Laborant Ve Veteriner Sağlık Bölümünden DGS İle Veterinerliğe Geçmek İçin İpuçları

capslock

Kayıtlı Öğrenci
laborant ve veteriner sağlık mezunu arkadaşlar. Bu Bölümü okudum ama hiç bir işe yaramıyor. iş bulamıyorum ataması yok diyorsanız DGS İle veterinerlik fakültesine girebilirsiniz. öncelikle veteriner fakültesine girdiğiniz zaman 5 yıl öğrenim veren veteriner fakültesinde hazırlık sınıfı hariç 4 yıl eğitim görüyorsunuz. Yani 1. sınıftan başlıyorsunuz ve 4 sene eğitim almak zorundasınız.
[h=6]
Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.
[/h]Agırlıklı not ortalaması yüksek olan arkadaşlar biraz daha şanslı 2.50 not ortalaması olan bir öğrenciye DGS sınavından 50 puan gibi bir oran gelmektedir.
265- 270 gibi bir puan ile veteriner fakültesine yerleşebilirsiniz. yani bunun için 2.50 agnosu olan birisi en az 60-65 matematik, 50-55 türkçe yaptığı taktirde DGS ile veterinerlik fakültesine geçiş yapabilir.
Not: Bu sayısal değerler laborant ve veteriner sağlık mezunu arkadaşların DGS İle veterinerlik fakültesine geçiş yaptıkları oranların ortalamalarıdır. Kesin bir sonuç içermez Oranlar Düşüp Yükselebilir.

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt