ÜniversiteAf
Kayıtlı Öğrenci
KTO Karatay Üniversitesi Af Başvuruları 09.08.2026 tarihli ve 33335 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 7592 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un 14. maddesiyle 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’na eklenen Geçici 85. madde ile Yükseköğretim Kurulu Genel Kurulunun 12.08.2026 tarihli uygulama usul ve esasları kapsamında öğrenci affından yararlanmak isteyen öğrencilerin başvuru tarihleri belirlenmiştir.
Tüm detaylara aşağıdan üniversite duyurusundan ulaşabilirsiniz.
09 Ağustos 2026 tarihli ve 33335 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 7592 sayılı Kanun’un 14. maddesi ile 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’na eklenen Geçici 85. madde kapsamında, belirli şartları taşıyan kişilere yükseköğretim öğrenimlerine yeniden devam etme imkânı tanınmıştır.
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından belirlenen uygulama ilkeleri doğrultusunda; KTO Karatay Üniversitesinden daha önce ilişiği kesilen veya Üniversitemizin bir programına kayıt hakkı kazandığı hâlde kayıt yaptıramayan kişiler, aşağıda belirtilen şartlar çerçevesinde öğrenci affından yararlanmak üzere başvuruda bulunabilecektir.
Ön lisans ve lisans programlarına başvurmak için tıklayınız.
Lisansüstü programlara başvurmak için tıklayınız.
KTO Karatay Üniversitesi 2026 Öğrenci Affı Genel Esaslar
Tüm detaylara aşağıdan üniversite duyurusundan ulaşabilirsiniz.
09 Ağustos 2026 tarihli ve 33335 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 7592 sayılı Kanun’un 14. maddesi ile 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’na eklenen Geçici 85. madde kapsamında, belirli şartları taşıyan kişilere yükseköğretim öğrenimlerine yeniden devam etme imkânı tanınmıştır.
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından belirlenen uygulama ilkeleri doğrultusunda; KTO Karatay Üniversitesinden daha önce ilişiği kesilen veya Üniversitemizin bir programına kayıt hakkı kazandığı hâlde kayıt yaptıramayan kişiler, aşağıda belirtilen şartlar çerçevesinde öğrenci affından yararlanmak üzere başvuruda bulunabilecektir.
Ön lisans ve lisans programlarına başvurmak için tıklayınız.
Lisansüstü programlara başvurmak için tıklayınız.
KTO Karatay Üniversitesi 2026 Öğrenci Affı Genel Esaslar
Son düzenleme: