Kpss Güncel Bilgiler (Sürekli Güncel)

Türkiye nin ilk Milli Egitim Baknı Rıza Nur dur.

2. Dünya Türk Forumu” Türk dünyası ve diasporalarının yaklaşık elli ülkedeki sivil toplum liderleri, akademisyen, düşünce ve kanaat önderlerinin katılımıyla 3-5 Nisan 2013 tarihleri arasında “Türk Diasporası ve Türk Dünyası Vizyon 2023” ana başlığı altında İstanbul’da gerçekleştirilecektir.

Birleşmiş Milletler Ormancılık Forumunun 10. Oturumu (UNFF 10) 8-19 Nisan 2013 tarihleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecektir.

Arap Ligi Zirvesi Doha’da.
Mart 2013′de Devlet başkanı seviyesinde 15 ülkenin temsil edildiği ve Suriye krizinin çözümü ve Filistin meselesi başta olmak üzere bölgedeki son gelişmelerin değerlendirildiği 24. Arap Birliği Zirvesi Katar’ın başkenti Doha’da yapılmıştır.

2013 U-20 Dünya Şampiyonası Türkiye’de..
21 Haziran-13 Temmuz 2013 tarihleri arasında düzenlenecek FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası Türkiye’de yapılacaktır. Kupanın final maçı İstanbul’da oynanacaktır.

Nobel ödüllerinin verildiği alanlar:

Fizyolji ve tıp

Fizik

Kimya

Barış

Ekonomi

Edebiyat

MOĞOLİSTAN vizeyi kaldırdı

Fransa 2013 yılı Nisan ayında eş cinsel evliliğine izin vererek dünyada bu izni veren 14. ülke oldu

Bu yıl 49.'su düzenlenen Uluslararası Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turunu Mustafa Sayar kazandı

2013 yılı Şubat ayı verilerine göre en çok ihracat yaptığımız ülkeler;

1-) Almanya

2-) Irak

3-) İngiltere

4-) Birleşik Arap Emirlikleri.

2013 yılıŞubat ayı verilerine göre en çok ithalat yaptığımız ülkeler;

1-) Rusya Federasyonu

2-) Almanya

3-) Çin

4-) A.B.D.

verdıgın bılgıler ııcın tesekkurler tatlımm

NATO
Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO) siyasi ve askeri alanlarda işbirliği yaparak ortak güvenliklerini sağlama amacı güden 19 Kuzey Amerika ve Avrupa ülkesinden oluşan bir ittifaktır.

1952'de Yunanistan ve Türkiye'nin İttifaka katıldı.

NATO
Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO) siyasi ve askeri alanlarda işbirliği yaparak ortak güvenliklerini sağlama amacı güden 19 Kuzey Amerika ve Avrupa ülkesinden oluşan bir ittifaktır.

1952'de Yunanistan ve Türkiye'nin İttifaka katıldı.

bunu bılıyorummm:zuz:zuz:zuz:zuz tarıh ım ıyıdırrr

bende severim tarihi :) okul önceci olmasaydım tarihçi olabilirdim :p

tarıh , okul oncesı ve edebıyat arasında tercıh yaptımmm zaten hersey kısmetttt

Geri