Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğrenci Affı Başvuru

ÜniversiteAf

Kayıtlı Öğrenci
Karadeniz Teknik Üniversitesi Af Başvuruları 09.08.2026 tarihli ve 33335 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 7592 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un 14. maddesiyle 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’na eklenen Geçici 85. madde ile Yükseköğretim Kurulu Genel Kurulunun 12.08.2026 tarihli uygulama usul ve esasları kapsamında öğrenci affından yararlanmak isteyen öğrencilerin başvuru tarihleri belirlenmiştir.
Tüm detaylara aşağıdan üniversite duyurusundan ulaşabilirsiniz.

7592 sayılı Af Kanunu Başvurusu Hakkında Duyuru!
ÖĞRENCİ AFFI YÜRÜRLÜĞE GİRDİ SON TARİH 09 ARALIK 2026
Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 7592 sayılı Kanun kapsamında, belirlenen şartları taşıyan öğrencilerin yükseköğretim kurumlarıyla ilişiklerinin yeniden kurulmasına ve eğitimlerine devam etmelerine imkân sağlandı.
Bu düzenleme; çeşitli nedenlerle üniversite eğitimi yarıda kalan, yükseköğretim kurumlarıyla ilişiği kesilen veya ilgili şartlar kapsamında yeniden öğrenim hakkından yararlanabilecek öğrenciler için önemli bir fırsat sunuyor.
Kanunda belirtilen kapsam ve şartları taşıyan öğrenciler, ilgili yükseköğretim kurumlarına başvurarak öğrenci affı kapsamında eğitimlerine yeniden devam etme imkânından yararlanmak isteyen öğrencilerin 09 Aralık 2026 tarihi mesai bitimine kadar başvuru yapmaları gerekmektedir.

Başvuru ve Uygulama Süreci
Af başvurusu öğrenci numarası ve öğrenci BYS şifresi ile çevrimiçi yapılacaktır. (Şifrenizi değiştirmediyseniz T.C. Kimlik numaranızın son 5 hanesidir). BYS şifrenizi bilmiyorsanız "şifremi unuttum" kısmından talep edebilirsiniz. Şifreniz sistemde kayıtlı olan telefon numarasına SMS olarak gönderilecektir. Telefon numarası güncellemek için Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ile iletişime geçiniz. Öğrenci numarasını unutan öğrenciler aşağıdaki linkten öğrenebilirler. Sistemde TC Kimlik numarası kayıtlı olmayan öğrenciler aşağıdaki iletişim numarasını arayarak veya e-posta atarak TC kimlik numaralarını sisteme kaydettirebilirler. Başvuru sistemine e-Devlet üzerinden alınan Adli Sicil Kaydı Belgesi pdf olarak yüklenmesi zorunludur, belgenin yüklenmemesi durumunda başvurular geçersiz sayılacaktır. Size yapılacak geri bildirimler için başvuru sisteminde yer alan adres, cep telefonu ve eposta adresinizi mutlaka güncelleyiniz.
DİKKAT: Öğrenci affı kapsamında yapılan başvurular ilgili akademik birimler tarafından değerlendirildikten sonra sonuçlar öğrencilerin sistemde kayıtlı e-posta adresleri üzerinden duyurulacaktır.
Öğrenci numaranızı öğrenmek için tıklayınız.
AF BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ.
ÖNEMLİ :

• 7592 sayılı Kanun kapsamında, Karadeniz Teknik Üniversitesi bünyesinden ayrılarak başka üniversitelerin bünyesine devredilen programlara ilişkin başvurular, ilgili programın hâlihazırda bağlı bulunduğu üniversite tarafından alınacaktır. Bu kapsamda, söz konusu programlardan yararlanmak isteyen öğrencilerin başvurularını, programın güncel olarak bağlı bulunduğu ilgili üniversiteye yapmaları gerekmektedir.
  • Üniversitemize yerleştiği hâlde kesin kayıt işlemini gerçekleştirmemiş olan adayların; başvuru dilekçesi, adli sicil kaydı ve ilgili yükseköğretim programına yerleştiğini gösteren belgeyi (pdf formatında) ibraz etmek suretiyle, e-posta, posta veya Kampüse gelerek başvuruda bulunmaları gerekmektedir.
7592 Sayılı Kanun Çerçevesinde KTÜ Uygulama Esasları

Başvuru İletişim :
Öğrenci İşleri Çağrı Merkezi : 0462 377 33 77
Öğrenci İşleri e-posta Adresi : oidb@ktu.edu.tr
Öğrenci İşleri Posta Adresi: Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Kanuni Yerleşkesi/61080- Ortahisar/Trabzon
Resmî Gazete’de yayımlanan Kanun metnine ulaşmak için tıklayınız.
7592 Sayılı Kanun YÖK Uygulama Esasları için tıklayınız.

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt