Kafkas Üniversitesi Öğrenci Affı Başvuru

ÜniversiteAf

Kayıtlı Öğrenci
Kafkas Üniversitesi Af Başvuruları 09.08.2026 tarihli ve 33335 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 7592 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un 14. maddesiyle 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’na eklenen Geçici 85. madde ile Yükseköğretim Kurulu Genel Kurulunun 12.08.2026 tarihli uygulama usul ve esasları kapsamında öğrenci affından yararlanmak isteyen öğrencilerin başvuru tarihleri belirlenmiştir.
Tüm detaylara aşağıdan üniversite duyurusundan ulaşabilirsiniz.

7592 Sayılı Af Kanun Kapsamında Yatay Geçiş Başvuruları Hakkında Duyuru[/B]

7592 sayılı Kanun kapsamında Üniversitemize kayıt hakkı kazanan öğrencilerin, Üniversitemizin aktif lisans ve ön lisans programlarına yatay geçiş yapabilmelerine ilişkin başvuru süreci aşağıda belirtilen esaslar doğrultusunda yürütülecektir.
Başvuru ve Eğitim-Öğretim Dönemi

·Güz yarıyılı: 14 Eylül 2026 tarihine kadar başvuruda bulunan ve başvurusu kabul edilen öğrenciler, 2026-2027 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılı itibarıyla eğitimlerine devam edecektir.
·Bahar yarıyılı: 14 Eylül 2026 tarihinden sonra 18 Aralık 2026 tarihine kadar başvuruda bulunan ve başvurusu kabul edilen öğrenciler, 2026-2027 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılı itibarıyla eğitimlerine devam edecektir.

Kontenjan
Üniversitemizde öğrenci alımı devam eden tüm aktif lisans ve ön lisans programlarının her biri için;

• 2026-2027 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı: 10 kontenjan
  • 2026-2027 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı: 10 kontenjan
Olmak üzere kontenjan ayrılmıştır.

Önemli Hususlar
Başvurular yalnızca Üniversitemizde öğrenci alımı devam eden aktif lisans ve ön lisans programlarına yapılabilecektir.
7592 sayılı Kanun kapsamında tanınan bu yatay geçiş imkânı 2026-2027 eğitim-öğretim yılı ile sınırlıdır. Başvuruların belirtilen tarihler içerisinde ilgili akademik birimlere yapılması gerekmektedir.
Başvurular, ilgili mevzuat ve Üniversitemiz tarafından belirlenen değerlendirme esasları doğrultusunda ilgili akademik birimler tarafından değerlendirilecektir.

Başvuru Formu:Af Yatay Geçiş Başvuru Formu

393 kez görüntülendi.
Duyuruyu Paylaş:

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt