AOFDestek
Kayıtlı Öğrenci
- Web sitesi
- www.aofdestek.net
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ
ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ (LİSANS Tamamlama) PROGRAMI
(UZAKTAN ÖĞRETİM)
AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ
ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ (LİSANS Tamamlama) PROGRAMI
(UZAKTAN ÖĞRETİM)
PROGRAMIN AMACI:
- Endüstride çalışan mühendislerin çalışmalarına ara vermeden işletme yönetimi konularında eksikliklerinin giderilmesi, kişisel gelişimlerinin tamamlanması,
- İş hayatında teknik bilgilerini artırmak isteyen çalışanların, uzaktan eğitim sağlayan Endüstri Mühendisliği Programı ile iş yaşantısından uzaklaşmadan, teknik bilgi ve tecrübelerinin artırılması, mesleki gelişimlerinin artırılması, işletmelerin ihtiyaçlarına daha iyi cevap verebilecek bilgiler ile donatılması,
- Uygun önlisans programlarından mezun gençlerin, yurtdışına çıkmadan (çalışma hayatlarına ara vermeden), mühendislik ve işletme yönetimi konularında bilgi ve tecrübe sahibi olmaları,
- Spesifik konularda uzmanlaşan lisans ve önlisans mezunlarının Endüstri Mühendisliği programı kapsamında, genel işletme yönetimi, işletme problemlerini çözme, temel mühendislik ve girişimcilik konularında eğitilerek, ülkemizdeki tekniker, mühendis, ve yönetici kalitesinin artırılmasıdır.
MEZUN OLABİLMEK İÇİN GEREKLİ KOŞULLAR:
Programdan mezun olabilmek için öğrencilerin müfredat programındaki bütün dersleri başarıyla tamamlamaları ve bitirme ödevini başarıyla vermeleri gerekmektedir.
Ayrıca mezuniyet koşulu olarak 60 günlük staj zorunluluğu bulunmaktadır. Stajlar eğitim-öğretim döneminde de yapılabilecek şekilde esnek olarak tasarlanmıştır. Ayrıca stajer öğrencilerin staj yerleri denetimi gerçekleştirilecektir. Diğer staj koşulları ve staj yapılacak kurum ve işletme ile ilgili koşullar Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Staj yönergesinde ayrıntılı olarak belirtilmiştir.
DİKEY GEÇİŞ:
Dikey Geçiş; 2 yıllık önlisans programı mezunlarının ÖSYM'nin düzenlediği merkezi DGS sınavına katılarak 4 yıllık lisans programlarına (Devlet yada Özel Üniversitelerin ilan edilmiş ilgili kontenjanlarına) geçilmesine verilen addır. Öğrencilerin aldıkları derslerin özellikleri, yıllık ders programları, öğretim elemanları dikkate alınarak lisans öğrenimde Hazırlık Programı uygulanabilir. Öğrenciler bu hazırlık programını ilgili üniversitenin yönetmelikleri çerçevesinde belirtilen sürede tamamlamak zorundadırlar. Dikey geçiş yapmış öğrenciler, hazırlık sınıfının başarıyla tamamlanmasından sonra öğrenimlerine devam ederler.
[TABLE="width: 850"]
[TR]
[TD="colspan: 6"]
| Endüstri Mühendisliği Programı ilk olarak 2011-2012 yılında öğrenci almış olup son beş yıl içinde yaklaşık 600 öğrenci kayıt yaptırmıştır. 2013-2014 Bahar Yarıyılında toplam kayıtlı öğrenci sayısı 572'dir. Endüstri Mühendisliği Programı ilk mezunlarını 2014-2015 Eğitim Öğretim yılı sonunda verecektir. Endüstri Mühendisliği Programı DGS sınavıyla öğrenci almaktadır. Dikey Geçiş; 2 yıllık önlisans programı mezunlarının ÖSYM'nin düzenlediği merkezi DGS sınavına katılarak 4 yıllık lisans programlarına (Devlet yada Özel Üniversitelerin ilan edilmiş ilgili kontenjanlarına) geçilmesine verilen addır. 2013 Dikey Geçiş Kılavuzunda açıklanan ve Endüstri Mühendisliği Programını tercih edebilecek 2 yıllık önlisans lisans programları şunlardır; Alan Kodu - Ön Lisans Mezuniyet Alanı 9284 Elektromekanik Taşıyıcılar 1159 Endüstriyel Elektronik 5330 Endüstriyel Otomasyon 6238 Mekatronik 8625 Raylı Sistemler Makine Teknolojisi 9147 Raylı Sistemler Makinistlik 1214 Üretimde Kalite Kontrol 2377 Kalite Kontrol 4284 İhbar Kontrol 1221 Kontrol Sistemleri Teknolojisi 9069 Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi 1232 Makine 1233 Makine Yağları ve Yağlama Teknolojisi 1234 Makine, Resim ve Konstrüksiyon/Makine-Resim-Konstrüksiyon 1152 Elektrik/ Elektrik İşleri Öğretmenliği 9063 Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı 1153 Elektrik-Elektronik 8524 Elektrik-Elektronik Teknikerliği 1154 Elektronik 6155 Elektronik Haberleşme 9067 Elektronik Haberleşme Teknolojisi 9068 Elektronik Teknolojisi 1261 Otomotiv 1263 Otomotiv Tasarım ve İmalat 9043 Otomotiv Teknolojisi Program mezunları Hangi Ünvanı Alacaklardır; Endüstri Mühendisi ünvanını alacaklardır Mezunlar Nerelerde Çalışabileceklerdir; Endüstri Mühendisliği Lisans Tamamlama Programı mezunları üretim ve hizmet sektöründe çok farklı alanlarda çalışabileceklerdir. Programda sektörel derinliğe inilmeden işletmelerin karlılıklarını artırıcı pek çok teknik ders bulunmaktadır. Bu derslerde işletmelerde karşılaşılan problemlerin çözüm teknikleri ve firmaların kalite yönetim sistemlerinin tesis edilmesi, geliştirilmesi ve sürekli iyileşitirilmesi için farklı metodolojiler gösterilmektedir. Bu nedenle programdan mezun olanlar otomotivden, tekstile, turizmden, sağlık sektörüne kadar pek çok alanda çalışabileceklerdir.. |
[/TR]
[TR]
[TD]
[/TD]
[TD="width: 131"]
[/TD]
[TD="width: 48"]
[/TD]
[TD="width: 41"]
[/TD]
[TD="width: 43"]
[/TD]