Ara Sınavı Kaçırdım Final ve Bütünlemede Geçebilir miyim?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan thuran
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

thuran

Kayıtlı Öğrenci
Bölüm
İktisat
Merhaba arkadaşlar.. Ben İktisat 4. sınıfta okuyorum 4 dersim vardı ama özel nedenlerden dolayı son yapılan ara sınavlara girmedim. Final ve Bütünleme sınavlarına girsem geçebime imkanım varmı yoksa hiç çalışmama gerek yok mu? Geçebilirsem geçmem için ne almam lazım... Yardımcı olursanız çok sevinirim.. Teşekkür ederim...

biliyorsun ki 4ünü de vermeden mezun olamazsın önce bunu bil sonra 8 hafta var güzel bir şekilde çalış ben 3.sınıfım ve 8 dersim var :) hemen başlamalısın final sınavının %70i alınır geçme notu 50 işte ordan hesapla ;) hadi kolay gelsin.

kardeşim Allah razı olsun beni rahatlattın.. Ancak ben son 5-6 yılın final sorularına çalışmayı düşünüyorum faydası olur mu veya tavsiyen var mı?

evet Admin gerekli cevabı vermiş :) ona odaklan yaparsın inşallah kolay gelsin..

finaldende 50 bütünlemden de 50 alsam geçemez miyim?

Bütünleme sınavı bir nevi final sınavıdır. Ara sınav ve finalde aldığınız notların toplamı (%30+%70) 50'yi bulmuyorsa bütünlemeye girersiniz ve finalde aldığınız not yok sayılır. Bu sefer ara sınav ve bütünleme notlarınız topplanır (Ara sınav notunun %30'u + Bütünleme notunun %70'i ).

kısacası 71 almadan geçemezsin budur.

Ara sinav ve finale girmedim sadece tek ders sinaviyla gecermym

Ara Sınavın %30'u geçerli oluyor, final sınavının % 70'i geçerli oluyor.. Bu durumda tek ders sınavında alıcagınız notun % 70'i hesaplanacak.. Genel Not Ortalamanız 2.00 üzeri ise ogrencı sayfanızdaki, kalığınız dersin üzerini tıklayarak DD harf notuna bakın. Ona göre hesaplama yapabilirsiniz.

Geri