Kahvenin Yanında Neden Su Getirilir? Biliyor musunuz?

öğrenmiş oldum sağolun.

çok ince düşünülmüş ne kadar güzel
teşekkürler

ben kahve içtikten sonra çok susadıgım için yanınd içiyorum ama buda ilginç ne kadar dogru artık bilemicem..

bunların hepsi uydurma..

osmanlı kültüründe kahvenin yeri çok önemlidir.

ağızdaki diğer tadları gidererek kahve tadı ağızda daha uzun süre kalsın diye kahvenin yanında su ikram edilir.

hatta suyun kahveden önce içilme nedeni de budur.. suya parmak sokarak zehirlimi değilmi diye kontrol eden hiçbir padişah duymadım şimdiye kadar : )

bu arada osmanlıda misafir kültürü de çok önemlidir. ve kahve mi su mu diye bir zorlama yapmadan misafire yemek ikram edilirmiş...

lütfen yalan yanlış bilgiler wermeyelim arkadaşlara :D:D

paylaşım için teşekkürler faydalı bir bilgilendirme olmuş:)

çok ilginçmiş öğrenmiş oldum :) ben bilimsel açıklamasını okumuştum. kahve böbreklerin aşırı çalışmasına neden oluyormuşş eğer kahvenin ardından hemen 1 bardak su içilirse bu zarar ortadan kalkıyormuşşş ne kadar doğru bilemem bende bilimsel olanı paylaşayım dedim :))

bunların hepsi uydurma..

osmanlı kültüründe kahvenin yeri çok önemlidir.

ağızdaki diğer tadları gidererek kahve tadı ağızda daha uzun süre kalsın diye kahvenin yanında su ikram edilir.

hatta suyun kahveden önce içilme nedeni de budur.. suya parmak sokarak zehirlimi değilmi diye kontrol eden hiçbir padişah duymadım şimdiye kadar : )

bu arada osmanlıda misafir kültürü de çok önemlidir. ve kahve mi su mu diye bir zorlama yapmadan misafire yemek ikram edilirmiş...

lütfen yalan yanlış bilgiler wermeyelim arkadaşlara :D:D

Bu senin dogrun okumazsın dogru bilgi degilse dikkate alma

paylaşım için teşekkürler faydalı bir bilgilendirme olmuş:)
Rica ederim

çok ilginçmiş öğrenmiş oldum :) ben bilimsel açıklamasını okumuştum. kahve böbreklerin aşırı çalışmasına neden oluyormuşş eğer kahvenin ardından hemen 1 bardak su içilirse bu zarar ortadan kalkıyormuşşş ne kadar doğru bilemem bende bilimsel olanı paylaşayım dedim :))
Rica ederim bende teşekkür ederim

Çevrim içi üyeler

Şu anda çevrim içi üye yok.

Forum istatistikleri

Konular
17,490
Kullanıcılar
90,666
Son üye
Uslu31
Geri