Neyapmalıyım ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan akdemir9
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

akdemir9

Kayıtlı Öğrenci
Bilgisayar Tek. ve programla mezunuydum aöf ye geçiş yaptım şimdi 4. sınıftayım bu sene inş bitecek ve ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. 88 doğumluyum hiç sene kaybım olmadan allaha şükür 4. sınıfa kadar geldim simdi
okul bitice askere mi gitmeliyim yüksek lisans yapmak da istiyorum ama askerlik için terettüt ediyorum.Yüksek lisans yapsam ne gibi yararı olur. Hiç bişe bilmiyoum. Yanıtlarınız için Şimdiden Teşekkürler.:(

yüksek lisans sınavı mayısta, haziranda sonuçlar eline ulaşmış olur. Sonuçların açıklanmasından 1 kaç ay sonra, üniversiteler hangi bölümden kaç kişi alacağını ve şartlarını açıklar, senda puan durumuna göre tercih yaparsın veya puanın herhangi bir yere yerleşmeye yetmezse, askerlik tecilini bozdurup askerliğini yaparsın, geldiğinde sınavı tekrar deneyebilirsin, yılda 2 defa yapılan bir sınav olduğu için, fazla zaman kaybın olmaz, yüksek lisans yaparsan alanında veya bölümünle alakalı bir alanda uzmanlaşırsın, tezli yüksek lisans yaparsan myo okullarında öğretim görevlisi olabilme gibi imkanlardan faydalanırsın, tezsiz yaparsan iş yaşamında öncelikli olursun sonuçta o alanda uzmanlaşmış olacaksın, ileride tezsiz yüksek lisansını tezliye çevirebilirsin, böyle bir imkanında var.

açıköğretim mezunu olduğumuz halde tezli y.lisans yaparsak öğretim görevlisi olabilme şansımız oluyormu ? ben daha önce acıköretim mezunlarının öğretmen olabilme şansının olmadığını duymuştumda

yok arkadasım bole bısey senede 1 2 kısı alıyolar onlarda yuksek lısans yaparken akademık olarak bellı basarı gostemrmı kısıelr!aof mezunları olamıyor!

Geri
Üst Alt