Mezun Olma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ISemraI
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ISemraI

Hazırlık Sınıfı
Kayıtlı Öğrenci
Ben kamu yönetimi 4.sınıf öğrencisiyim. Finallerde Türkiye Ekonomisinden sorumlu kaldım. Bütünlemede bir aksilikten dolayı sınava giremedim. Bu yüzden bu sene mezun olamıyorum ve sanırsam yeni dönemde (2012-2013) kredili sisteme geçiliyormuş. Şimdi bundan sonra ki süreç nasıl olacak beni bilgilendirebilir misiniz? Bu tek dersi nasıl verebilirim ki mezun olayım.. En kısa zamanda cevap atarsanız sevinirim..:((

Bu yıl sizin bölümünüzde kredili sisteme geçtiği için : kalmış olduğunuz tek dersin güz dönemi ve bahar dönemi sınavlarına girerek dersin kredisini tamamlamanız gerekiyor.

O kadarını tahmin ediyordum. Fakat daha ayrıntılı bir cevap vardır die sormuştum. Çünkü tek bir dersin kredisi nasıl olcak
nasıl hesaplanacak ve ben 2 dönemde para yatırmak zorundamı kalacağım. Hem tek sınavda mı vercem dersi yoksa 2 sınav mı olacak. Lütfen daha detaylı bir şekilde bilgilendirebilir misiniz???

Kredili sistem hakkında detaylı bilgi forumumuzda açılmış vaziyette:
Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.

Para yatırma konusuna gelince, 2 dönem de para yatırmak zorundasınız. Ama tek ders olduğu için tamamını değilde daha az bir ücret yatıracaksınız.Çünkü şu anda alınan ücret kitap ücreti diye geçiyor.Sene sonunda dersin kredisini tamamlarsanız mezun olabileceksiniz.

Ders ikiye bölünmüş ise güz ve bahar dönemlerinde göreceksiniz. İki dönemede ayrı ayrı kayıt yenileyeceksiniz. Her dönem bir ara sınav birde dönem sonu sınavı olacaksınız. Eski derslerinizin ortalamaları yüksekse bu derslerden 33 den düşük not almadığınız taktirde geçip mezun olabileceksiniz.

aslında bende de buna benzer bir sorun yaşıyorum. daha doğrusu arkadaşımla ortak bir sorun. ben çeko okuyorum o işletme. intibak listesinden kaldığımız dersler biri 5. dönemde diğeri 7. dönemde. güzde bu iki dersi alıp şubatta mezun olabilirmiyiz acaba.

aslında bende de buna benzer bir sorun yaşıyorum. daha doğrusu arkadaşımla ortak bir sorun. ben çeko okuyorum o işletme. intibak listesinden kaldığımız dersler biri 5. dönemde diğeri 7. dönemde. güzde bu iki dersi alıp şubatta mezun olabilirmiyiz acaba.

Evet ikisini de aynı dönem alabilirsiniz.

cevabınız için çok teşekkür ederim . şubatta mezun olabilirsek çok iyi olucak. erkek arkadaşımın askere gitmesi lazım acil olarak. şubatta mezun olursa nisanda askere gidebilir ozaman. :)

Geri
Üst Alt