Kadayıf Dolması Tarifi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan YaKaMoZ
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

YaKaMoZ

Kayıtlı Öğrenci
Kadayıf dolması

KAÇ KİŞİLİK: 6

HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 dk

PİŞME SÜRESİ: 20 dk

Malzemeler:

250 gr tel kadayıf

200 gr çekilmiş ceviz

2 çorba kaşığı tozşeker

4 yumurta

Yarım çay bardağı su

Kızartmak için bol sıvıyağ

200 gr taze kaymak

Şerbet için: 2.5 su bardağı tozşeker

2 su bardağı su

Yarım limonun suyu

Hazırlanışı:

* Kadayıfı tel tel ayırın. Avuç içi büyüklüğünde parçalar koparın. Ortasına çekilmiş ceviz yerleştirip sıkıca sararak kapatın. Malzeme bitinceye kadar işleme devam edin.

* Derin bir kapta yumurtaları suyla çırpın. Hazırladığınız kadayıf dolmalarını bu karışıma batırıp kızgın yağda nar gibi oluncaya kadar kızartın.

* Şerbet için; su ve şekeri bir tencerede kaynatın. Limon suyunu ekleyin. 1-2 dakika daha kaynatıp ateşten alın. Soğumaya bırakın.

* Sıcak kadayıf dolmalarını soğuk şerbete atın. Şerbeti çekince servis tabağına alın. Kaymak eşliğinde servis yapın.

En sevdiğim tatlıdır.Erzurum yöresine ait bir tatlıdır.Bunun yapılışı biraz zor ama sevdiğim için katlanıyorum :)

Moderatör tarafında düzenlendi:
burmakadayif.jpg

En sewdiğim tatlıdır .Olsa da yesek..off :)

Offf valla tepsi süper duruyor.Fıstıklı mı cevizli mi o?Kaldır şu resmi valla yicem yoksa :)

burmakadayif.jpg

En sewdiğim tatlıdır .Olsa da yesek..off :)

ramazan ramazan yapılacak şeymi bu...kapatırım konuyu şimdi :p merak etme cadım resmi olarak sınav sonucunda geçtigim kesinleşsin kavuşacaksın o en sevdigin tatlına...;):rolleyes:

ҳ̸Ҳ̸ҳ ظỳ ~ ∫øήkèź ';158561' Alıntı:
ramazan ramazan yapılacak şeymi bu...kapatırım konuyu şimdi :p merak etme cadım resmi olarak sınav sonucunda geçtigim kesinleşsin kavuşacaksın o en sevdigin tatlına...;):rolleyes:

İnş. cadıl yav kadayıf denilince resme sarıldım.Biliyorsun beni :D:D:DKazanıcam büyük tepsi istiyorum haberin olsun..:p:cool:

yalnız burda elifin kadayıf dolması resimdeki degil...sigara böregini düşünün onun tatlısı kadayıf dolması....resimdekinin adı burmalı kadayıftır... ;) Tmm cadı dayan az kaldı kavuşacaksın 25o gram sevdigin burmalı kadayıfına seni kesmesede tadımlık işte kilo alma sonra evde kalırsın diye...:D:D

Evet bu dolması.Ama burma kadayıf da süper olur.Fıstıklı olursa tabi.

bende çok severim gerçekten müthiş bir tatlı...paylaşım için teşekkürler.........

Geri