Diş Macunu İle Çizik Cd Kurtarın

MatmazeL

Kayıtlı Öğrenci
Garip ama gerçek : Diş macunu ve buzlukla CD kurtarma

Çizik CD leri ve DVD leri kurtarmak için değişik yöntemler mevcut. Garip gelsede diş macunuyla amatör bir şekilde veya cila makinasıyla profesyonel bir şekilde çizik Cd leri tekrar okunabilir hale getirmek mümkün.
Diş macunu ve yumuşak bir bezle çiziklerin üzerini (CD / DVD nin ortasından başlayarak dışa doğru) cilalayın ve daha sonra CD ' yi ılık suyla yıkayıp durulayın. bu yöntem çoğu durumda işe yarayacaktır.

Dondurma Yöntemi :
Bir başka yöntem. Çizik CD leri bir buz torbasına koyun ve iki saatliğine buzlukta dondurun. Bazı kullanıcılar aynı yöntemi sabit disklerinde de veri kurtarmak için kullanıyorlar. Yöntem her zaman işe yaramıyor ancak disk lerede her hangi bir zarar vermiyor.
Alıntıdır

Saol........................

Hiç denemedim bugun okudum Paylaşmak istedim inş işinize yarar :)
Rica ederim......

yaaa işime yaramazsa gelirim yanına

:) Çok şakacısın :p:p
Buyur gel beklerim her zmn :):)...

masraflı olurum kek börek isterim............

hıımm bekle geliommm.............

bende geleyim mi bee karnım aç :( :D Valla ben işe yarıyacağını zannetmiyorum ama çok öenmli bi cd ise denerim tabi

Imm o zmn denediqinsde bisede hbr verirsnz :) buyrun tabe yemeqin lafı olmas :):)

kesinlikle ilk fırsatta deniycem film arşivimden bazıları çok çizilmişti. filmler giderse içim acır denemek lazım. diş macununun neyli olduğu önemli değildir heralde yada markası :)

ii ozaman gideyim bi koşu cdlerimi fırçalayıp yatayım

;)
işte bu

güzel bir ayrıntı siyahi cd kurtarma işine aklım yattı ama yaptığın pasta börekler konusunda şüphelerim var önce ecevit ve asterix yesin de bişi olmazsa bende yerim olurmu :D:D

o da dgru sora bizihastaneye sen göturursun:D

Pff ben sizi tehlikeye atmam yaw :D:D Gider paşa paşa Alırım pastahaneden :p:p

çok merak ettim hemen deneyeceğim sağol

Valla sizleri bilmemde benim bünyem kuvvetli ve biraz pis boğazım ama tercihim pastaneden yana :D

Geri